Testimonials

Prof. mr. dr. Jaap Sijmons is Hoogleraar Gezondheidsrecht bij de Universiteit Utrecht en Partner bij Nysingh advocaten-notarissen.

Na mijn eindexamen lag de wereld open, maar waarmee wilde ik me verbinden? Ik koos voor een jaar zonder tentamenstress en de vrijheid om samen met anderen van alles te onderzoeken en uit te proberen. Een ‘gap year’, niet op een ander continent, maar in mijn eigen cultureel-maatschappelijke omgeving. In dat jaar heb ik geleerd uiterlijke kennis om te zetten in innerlijke levenswijsheid, waarmee je je eigen ontwikkeling in de hand neemt.

De onderlinge chemie tussen docenten en studenten was erg stimulerend. Bij de Vrije Hogeschool heb ik geleerd om kunstzinnig én sociaal te leren. Al met al nuchter gesproken een ‘investering’ waar ik nog steeds plezier van heb en die haar rendement ruimschoots heeft opgeleverd.