fbpx
Labs & Ateliers

Brief van belang

In het laatste Trimester werkten de dwarslopers toe naar het jaarboek en schreven ze ieder een ‘Brief van belang’ tijdens het Atelier. Hieronder is de brief van Nicolas Jimenez te lezen, geschreven aan de tijd.

Beste tijd,

Hoe gaat het? Ben je al moe van het constante aan staan? Zou je niet af en toe willen stoppen om te zitten? Of gewoon om even uit te gaan? Al is het maar voor even. Je bent verbitterd, onvergeeflijk, niemand is zo slim als jij, jouw krachten onmeetbaar. Jij, mijn vrede vriend, geeft niemand een tweede kans. Al je tegenstanders maak je af door langzaam alles van ze te nemen wat hun groot houdt. Je geeft ze grijze haren, een verrimpelde huid, vervagende herinneringen, zoals een oud vrouwtje die door het raam zit te kijken, verdrietig over het verlies van haar levenspartner, wachtend tot jij bepaalt dat ook zij genoeg van jou heeft gehad. En dit allemaal door gewoon jezelf te blijven. Er is niemand die jou iets aan kan doen.

Maar ondanks al dat beste tijd, ben je wel altijd een trouwe vriend gebleven. Jij bent de enige die een gebroken hart of verbrijzelde ziel kan genezen. Jij bent de enige die een eind kan maken aan slechte dagen. Jij bent de enige die ons helpt met het overwinnen van obstakels waarvan wij niet wisten dat we het konden.

Mensen haten jou. Mensen houden van jou. Mensen vechten over jou. Iedereen wil jouw aandacht. Iedereen wil meer van jou, maar er is alleen maar zoveel van jou voor iedereen. Iedereen krijgt een andere hoeveelheid van jou en ik vraag me af hoe je dat verdeelt. Je geeft ons goede tijden, uitgebreide lachbuien, maar net zo snel als je dat aan ons geeft, neem je het weer van ons af. Jij mijn vriend, bent mysterieus. Iedereen is omringd door jou, je bent van niemand, maar toch van ons allen. Hoe doe je dit toch allemaal? Tijd, jij maakt ons gierig. Niemand wil jou delen. Niemand wil jou verspillen. Niemand wil je kwijt.

Lieve tijd, de wereld gaat zo snel. Ik vraag je, is het echt nodig dat het in dit snelle tempo gaat? Is het ook niet eens goed om eens stil te staan om de wereld even een adempauze te geven? Tijd, ik waardeer je consistentie en je trouw. Ik weet dat ik al heel wat van jou heb opgebruikt, maar ik zou nog graag willen blijven totdat ook mijn tijd op is, want weet je, tijd, mijn leven is zo slecht nog niet.

Hoogachtend,
je maatje, je vijand.

Deel deze pagina: