Interview

Tussenjaar Alumna Jura: “Toen ik hier binnenkwam dacht ik echt: hier moet ik zijn”

Jura Maingay’s Liberal Arts Tussenjaar zat er in juni op. Hoe kijkt zij terug op haar jaar? En hoe heeft zij haar Tussenjaar financieel mogelijk gemaakt?

Thuisgevoel

“Zelf heb ik op de vrijeschool gezeten en leerde de Vrije Hogeschool via een vriendin kennen. Ik had altijd wel het idee om na de middelbare school een tussenjaar te nemen, maar ik wist nog totaal niet hoe. Ik heb toen een open avond bezocht van het Liberal Arts Tussenjaar en ik voelde me direct thuis op de school. De sfeer was super fijn en ik kon mezelf hier al meteen zien rondlopen.”

Puzzel

“Toen ik meer over het Liberal Arts Tussenjaar ging opzoeken kwam ik erachter dat het ook wel wat kost om hier te komen studeren. Ik wist dat ik het geld niet zomaar ergens vandaan kon toveren. We zijn thuis met vier kinderen die allemaal willen studeren, er is daarom gewoon geen geld over voor zoiets als dit. Ik heb al sinds jonge leeftijd baantjes gehad om mijn eigen dingen te kunnen betalen. Ik weet zeker dat mijn ouders dit Tussenjaar heel graag voor me hadden willen betalen, ze ondersteunden namelijk het hele idee, maar dat zat er gewoonweg niet in. Uiteindelijk heb ik een aanvraag gedaan bij een fonds. Zij konden een deel van de kosten op zich nemen. Daarnaast heb ik veel gewerkt in de zomer en gedurende het schooljaar. Het was een puzzel, maar het kwam preciés uit!”

“Ik ben op een andere manier naar de wereld gaan kijken.”

Jura Maingay

Nadenken over de wereld en dwarslopen

“Dit tussenjaar heeft op alle vlakken goed voor me uitgepakt. Het voelt alsof ik dit jaar een mentaal proces heb doorgemaakt dat normaliter jaren had geduurd. Toen ik op de middelbare school zat was leren de eerste prioriteit, daarna werken en verder kwam er niet zoveel van. Dit jaar ben ik met allerlei zaken geconfronteerd. Dat heeft zoveel teweeg gebracht. Aan het begin van het jaar voelde ik me wel al echt volwassen, maar ik voel me nu echt nog een stuk zekerder van mezelf. Ik ben op een andere manier naar de wereld gaan kijken.

Ik denk dat het Liberal Arts Tussenjaar voor elke jongere goed zou zijn. Ik vind het heel mooi hoe wij in zo’n groep stuk voor stuk sterker zijn geworden. Het is heel makkelijk om oppervlakkig te blijven, maar er zit iets heel moois in om met mensen op een dieper niveau over dingen na te denken. In het normale leven zijn we best wel snel geneigd om gewoon over alles en niks te praten. Tijdens het Liberal Arts Tussenjaar heb ik mensen leren kennen die net als ik willen nadenken over de wereld en willen dwarslopen. Ik denk dat we actiever aan dingen zullen deelnemen en dat ook kunnen aanwakkeren in anderen. Dit jaar heeft me zo goed gedaan!”

Wil je meer weten over het Liberal Arts Tussenjaar of over hoe je het Tussenjaar financieel mogelijk kunt maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.