Interview

Evi startte een crowdfundingsactie en maakte zo haar droomjaar op de Vrije Hogeschool waar

Ben je enthousiast over het Liberal Arts Tussenjaar, maar twijfel je over de kosten? Wat dacht je van een crowdfundingsactie? Oud-student Evi deed het, en realiseerde zo haar droomjaar op de Vrije Hogeschool!

Van droom naar werkelijkheid

“Aan het einde van mijn middelbareschooltijd was ik nog niet klaar om te studeren. Ik wilde iets doen waarbij ik mezelf beter zou leren kennen en zo kon ontdekken wat goed bij mijn past. Ik bezocht een open dag van de Vrije Hogeschool en voelde me er meteen thuis door de sfeer en mensen. Dat ik wilde deelnemen aan het Liberal Arts Tussenjaar wist ik zeker, maar ik had geen idee hoe ik aan voldoende geld kwam. De helft van het bedrag had ik op mijn spaarrekening staan, maar ondanks dat, had ik nog steeds veel nodig. Om de financiën bij elkaar te krijgen, besloot ik een crowdfundingsactie op te zetten. Ik richtte een website op en schreef een brief voor familie en vrienden, waarin ik uitlegde waarom ik deze droom werkelijkheid wilde maken. Ook deed ik klusjes voor mensen, waar ik extra geld voor kreeg.

Dat ik het geld zo snel bij elkaar zou krijgen, had ik nooit verwacht, maar alle mensen om me heen waren enthousiast. Het is bijzonder om te merken dat er veel mensen zijn die je iets gunnen”

Bijzondere tijd

“Ik ben blij dat het me is gelukt om het geld bij elkaar te krijgen, want ik had het Tussenjaar niet willen missen. Als ik eraan terugdenk, denk ik vooral aan de fijne mensen die ik heb leren kennen, waarvan ik sommige nog steeds spreek. Het is zo’n vertrouwde omgeving, die me veel zelfvertrouwen heeft gegeven. Je bouwt een basis op, om daar vanuit weer verder te gaan. Ook heb ik tijdens het jaar een studie gevonden waar ik erg enthousiast van werd. Tijdens de lessen van Pieter Ploeg, ontdekte ik mijn passie voor duurzaamheid. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik momenteel bezig ben met de studie International Food en Agribusiness aan de HAS in Den Bosch, waarvoor ik afgelopen jaar zelfs een stage bij Pieter heb gelopen.”

Je doel bereiken

“Tegen studenten die het Tussenjaar overwegen, maar twijfelen over de kosten, zou ik zeggen: als je het echt wilt, is er altijd een weg. Richt een crowdfundingswebsite op, ga bij je familie en vrienden langs, doe klusjes, organiseer een benefietavond, et cetera. Als iedereen een beetje geeft, heb je al snel een redelijk bedrag bij elkaar. Daarnaast heb je tijdens het jaar ook nog tijd om doordeweeks en in de vakanties te werken, om zo extra geld te verdienen. Het is het echt waard, want je krijgt er een bijzondere tijd voor terug!”

Zie jij jezelf op de Vrije Hogeschool, maar heb je vragen over hoe je het Liberal Arts Tussenjaar kunt bekostigen? Neem contact met ons op en wij denken graag met je mee!