fbpx
Dwarslopers

Doe mee met het online Atelier: Het verstoorde leven, leven in tijden van corona

Dwarslopers van het Liberal Arts Tussenjaar zijn gestart met een nieuw online Atelier: Het verstoorde leven, leven in tijden van corona en jij kunt ook meedoen! 

Werd het in de hectiek van de wereld van vandaag steeds moeilijker om iets van rust te ervaren, nu is er plots een gedwongen ruimte waarin we ons opnieuw moeten leren verstaan met de tijd. Luisteren en met aandacht aanwezig zijn, observeren en kijken naar wat er is – het zijn vaardigheden die lang verwaarloosd zijn. En toch vormen ze een weg naar een innerlijke bron. 

Dwarslopers reiken een vorm van langzaam denken aan bemiddeld door korte dagboekfragmenten van Etty Hillesum. Met dit lees- en schrijf- en blogproject van negen weken, word je uitgenodigd de bewaarplaats van een stuk kostbaar leven te zijn, in tijden van corona.

Iedere donderdag wordt op de Dwarslopers website een nieuwe passage gedeeld uit het dagboek van Etty Hillesum. Bekijk de inleidende video met met dr Gerrie Strik voor een inleiding op het project en de passage van deze week.

Deel deze pagina: