VH in het nieuws

Het talent van de Student | The Optimist

The Optimist – het tijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen – lanceerde magazine #194: ‘Talent Gezocht’ op feestelijke wijze op het terras van de Vrije Hogeschool.

Ali B nam het eerste exemplaar in ontvangst, siert de cover en werd geïnterviewd door hoofdredacteur Brian de Mello.

Ook Vrije Hogeschool rector Gerrie Strik droeg bij aan het magazine met het artikel ‘Het talent van de Student’:

‘Kijk naar de vis!’ De Amerikaanse bioloog Louis Agassiz toonde een postdoctorale student een vis en vroeg hem de vis te beschrijven. De student zei: ‘Dat is een zonnevis’. ‘Dat weet ik’, zei Agassiz en verlangde nogmaals een beschrijving. Een paar minuten later kwam de student terug met een beschrijving van de Ichthus Heliodiplodokus uit een vissenhandboek. Agassiz herhaalde zijn vraag: ‘Beschrijf de vis.’ De student leverde een vier pagina’s tellend essay aan. Weer gaf de professor opdracht te kijken. Een week of drie later, terwijl de vis al aardig lag te rotten, wist de student eindelijk iets meer van de vis. Volgens Agassiz was er maar een manier om iets te leren kennen: jezelf zijn en kijken.

Verder lezen? Download het gehele artikel hier.

Het magazine bestellen kan via deze link.

Beeld: Tessa Jol (Instagram)