fbpx
Nieuws

De betekenis van een Tussenjaar

‘Die torenhoge verwachtingen en dan moeten kiezen, dat is toch doodeng?’

Onlangs verscheen er een artikel in het Parool over de betekenis van Tussenjaren en waarom deze zo belangrijk zijn. Tijdens het lezen van de verhalen van adolescenten herkenden wij onze Liberal Arts Tussenjaar studenten hierin. 


In dit artikel wordt het belang van een Tussenjaar beschreven. Even de tijd stilzetten en om je heen kunnen kijken. Hoe de periode van je 18e tot je 25ste je als adolescent een enorme ontwikkeling doormaakt, de wereld ligt aan je voeten. Je moet ervaringen opdoen: afstand nemen van je ouders, je mening vormen, terugkijken op je jeugd, ideeën over de wereld ontwikkelen, vriendschappen sluiten en een stukje onderzoeken wie jij bent en waar je kracht ligt. In deze turbulente tijd wordt er ook nog van je gevraagd een studiekeuze voor de rest van je leven te maken. 

Maar met al die mogelijke keuzes en die torenhoge verwachtingen; hoe kies je dan? 

Lees hier de rest van het artikel op de website van Parool. 

Deel deze pagina: