fbpx
Liberal Arts Tussenjaar

Reactie op de herinvoering van de studiebeurs

Liberal Arts Tussenjaar

19 Februari 2022 | Liberal Arts Tussenjaar

Steeds meer eindexamenkandidaten zijn van plan een tussenjaar te nemen na het behalen van hun diploma. Voor 21 procent is de herinvoering van de basisbeurs de doorslaggevende reden om volgend jaar een tussenjaar te nemen. Maar er is een belangrijkere reden:

Wij zien al jaren studenten binnenkomen met twijfels bij hun studiekeuze, hun identiteit en hun doel in het leven. Op de middelbare school ging het om cijfers, prestaties, niet om wie jij bent, wat jij voelt en wat jij wil. Natuurlijk hoop je een ideale studie te vinden, waarin je eindelijk jezelf kan vinden en zijn en die je leidt naar leuk werk en een fantastisch leven. Zo werkt het vaak niet. Studies zijn bulkproducten, gericht op een groep, niet op jou persoonlijk. 

En er zijn héél veel studies! Hoe kan je nou goed kiezen, als je niet weet waarin je verschilt van anderen: wat er bijzonder is aan jou en wat je écht wil? Tsja, dus je kiest maar wat, zonder te weten waarom en wat je er later mee wil. Een studie die je vrienden ook doen, of iets in een leuke stad. Een makkelijk studie misschien, of iets waarin je goed was op school. Of een studie die zo breed is dat je alsnog niet kiest. Je snapt dat de kans groot is dat je hierin vastloopt. 

In het Liberal Arts Tussenjaar helpen we aankomende studenten al 50 jaar om weloverwogen, kloppende, concrete keuzes te maken door een unieke combinatie van Kunst, Wetenschap en Persoonlijke ontwikkeling. Niet alleen de juiste studie of de juiste baan, maar ook de juiste mindset, de nodige discipline, de nodige rust, het vermogen om het overzicht te behouden, de juiste stad, vrienden die bij jou passen, de juiste relatievorm, woonvorm, aandacht voor je lichaam, etc. én een unieke methode om je bachelor tot een succes te maken samen met een mentor die je kiest uit 50 jaar gangen Vrije Hogeschool ! 

Op 20 maart ben je van harte welkom bij een Unieke Open Dag in Theater Figi ! > Je kunt je hiervoor aanmelden vanaf dinsdag 22 februari.

Deel deze pagina: