fbpx
Nieuws

Op reis! Travel Experience 2022 Liberal Arts Tussenjaar

Eindpresentaties Tussenjaar

Op reis in het Tussenjaar. De studenten hebben de afgelopen weken een keuze gemaakt voor hun Travel Experience. Na de meivakantie is het dan zover! De studenten gaan mee tijdens een van de volgende reizen:

Filosofische wandelreis Portugal 

Tijdens de filosofische wandelreis loop je met een groep zo’n 300 kilometer van de oudste pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Je wandelt van Oviedo naar Santiago over de Camino Primitivo door het bergachtige Noord-Spanje. Elke dag loop je zo’n 20 kilometer met al je spullen op je rug: een flinke fysieke en mentale uitdaging. Onderweg verdiepen we ons samen in het ruige landschap, de plaatselijke cultuur en de filosofische Bildungsroman Narziss en Goldmund van Hermann HesseJe verlegt je grenzen en leert over wandelende filosofen, historische paden, het doel van pelgrims en de reis van de Held. Gaandeweg ontdek je samen met je medestudenten hoe een stevig wandelritme ook je gedachten en ideeën een geheel nieuwe richting kan uitsturen. Naast de zorg voor jezelf ondersteun je daarbij ook de groep.   

Schemerreis Zuid-Frankrijk 

In de Schemerreis verkennen we de dagelijkse praktijk van het boerenleven door drie weken lang volledig mee te draaien op een biologische permacultuur-boerderij. Weg van de hectiek van de stad verrichten we zwaar fysiek werk, verzorgen we de dieren, leren we over het telen van gewassen en eten we de vruchten van onze eigen arbeid. Proevend aan wat er nodig is voor de totstandkoming van ‘ons dagelijks brood’, onderzoeken we onze eigen relatie t.o.v. het voedsel dat we dagelijks tot ons nemen. We schrijven, lezen en voeren dialogen over voedsel en persoonlijke vraagstukken. Een reis vol fysieke arbeid en innerlijke verstilling.

Entering the Wilderness – Scotland 

Set in the beauty of Scotland’s rich landscapes, amidst castles, lochs and mountains we will discover and meet head on, our mind, heart and physical challenges framed by Shakespears epic written work: Macbeth. Using the story of Macbeth as a poetic metaphor and understanding of our unchecked subconscious and psyche, we will discuss characters as different states of mind to get to grips with our own pattern of thoughts.  

During the day we will hike and play Authentic Relating games that will bring us deeper into our own sense of self, whilst staying in connection and intimacy to the group. Hiking the incredible West Highland Way we will have wild chef and adventurer Ruaridh Emslie to guide us into foraging, fishing and outdoor cooking as well as having moments to stop for sketching, journaling, writing and being at one with nature.  

Deel deze pagina: