Nieuws

Julia (18) werd gedrogeerd en wil nu de Utrechtse straten veiliger maken: ‘Niemand verdient dit’

Liberal Arts Tussenjaar fotograaf Angeliek de Jonge

De studenten zitten in de ondernemersperiode. Julia, student in het Liberal Arts Tussenjaar startten een project rondom straat intimidatie. Er waren veel studenten uit het jaar die bij het project aansloten.

‘Maak van fietstunnels weer een feestje’, luidt de tekst op een spandoek bij het Utrechtse verkeersplein de Berekuil. Deze opmerkelijke slogan blijkt onderdeel van een actie tegen seksuele intimidatie. Een groep jongeren wil dat het veiliger wordt op straat, met name op donkere plekken waar sissers, nafluiters en andere viespeuken zich gemakkelijk verbergen.

Lees hier het hele artikel

Groepsfoto: Studenten Liberal Arts Tussenjaar 2022. Julia met blonde haren staat in het midden. Fotograaf groepsfoto: Angeliek de Jonge.

Fotograaf: Jeffrey Stevens. Gepubliceerd in AD online en De Gelderlander online