fbpx
Interview

We staan in Krant van de Aarde!

Liberal Arts Tussenjaar Foto Sander Heezen

Rector Gerrie Strik schreef een artikel over het Liberal Arts Tussenjaar voor de Krant van de Aarde. Uitgangspunt van het artikel is dat ieder mens en iedere jongere een meer of minder vaag besef van zijn bestemming heeft. We kunnen beseffen dat we op een verkeerd pad zitten, omdat we een idee hebben van een goed pad. Er is iets in ons dat verwerkelijkt wil worden. Onze handelingen en onze keuzes – studiekeuze – kunnen ons daarbij helpen of ons juist belemmeren.

Een Tussenjaar kan jongeren helpen het kritisch denkvermogen te scholen dat nodig is in deze tijd, het kan de creativiteit en het wilsgebied van jonge mensen aanspreken door de interesse te wekken in kunst, wetenschap en bildung met als doel: het vergroten van het vermogen om een authentieke persoon te zijn en van daaruit met vertrouwen in de toekomst een bij jou passende studie te kiezen.

Het hele artikel lees je hier.

Deel deze pagina: