fbpx

Dit atelier creatief schrijven is een van de keuzevakken uit het Liberal Arts Tussenjaar, gegeven door schrijfster en coach Lasse van Strien.

Opnieuw leren waarnemen zonder oordelen verrijkt je als kunstenaar en verrijkt je in je persoonlijke en professionele leven. Je openstellen voor wat zich aandient. Kijk je met nieuwe ogen, dan ontdek je schoonheid in dingen waar je normaal overheen kijkt. 

Je leert de basis van het proza schrijven kennen. Wat zijn belangrijke tips/tricks? Hoe krijg je de lezer mee in jouw verhaal? Wat werkt wel en wat werkt niet? Ook krijg je oefeningen om zo gedetailleerd mogelijk te schrijven en herschrijven zonder oordeel of mening. Uiteindelijke gaan we steeds meer de diepte in en onderzoeken en schrijven we over ogen, kijken, zien. Wat gebeurt er als je niet wegkijkt en blijft kijken naar dat wat er om je heen gebeurd? 

Onderzoeken we voor welke ogen je kunt leven in deze wereld en hoe je beweegt in een wereld vol ogen die ‘lijken’ te kijken. Hoe ben jij, in het dagelijks leven, in de kleine handelingen, bezig met de ogen van een ander?


Deel deze pagina: