Wij zijn dwarslopers.

DWARSLOPERS FESTIVAL 2019

Het geluid van het jaar 2068 is een totaal ander geluid dan het geluid van mei 1968. Met tientallen dwarslopers stellen we de vraag: waar verloren we het geloof aan de wereld en hoe vinden we het terug? Wat voor toekomst hebben we voor ogen als we in de wereld kunnen geloven?

Op het Dwarslopers Festival 2019 delen we visioenen van de toekomst. We verbeelden de toekomst van de mens waar we in kunnen geloven, in een tijd waarin de mens bijna lijkt te bezwijken onder economische, ecologische en politieke systemen.

Ga naar de Dwarslopers Festival 2019 pagina voor meer informatie over het programma op zaterdag 16 maart.

DWARSLOPERS?

De naam ‘Dwarslopers’ suggereert zowel stilstand als beweging. Dwars doet denken aan tegen de stroom in gaan (dwarsliggen, dwarsdenken), terwijl lopen benadrukt dat er beweging nodig is.

Aan het begin van 2018 ontstond er vanuit zo’n 150 jongeren, die veelal waren aangesloten bij het Haarlems Studenten Koor, Kamerkoor JIP, JIP&jij en de Vrije Hogeschool, een nieuwe beweging van positieve veranderaars: Dwarslopers. Dwarslopers werd al gauw een breed netwerk van mensen uit diverse hoeken van de samenleving en organiseerde festivals in Haarlem en in TivoliVredenburg te Utrecht.

In 2018 werd de organisatie van Dwarslopers opgenomen in de onderwijsstructuur van de Vrije Hogeschool en nu organiseren Vrije Hogeschool studenten het Dwarslopers Festival 2019 met het thema ‘Visioenen van 2068’.

DWARSLOPERS PLATFORM

Op het Dwarslopers Platform wordt de zoektocht van dwarslopers op een eigentijdse en kunstzinnige wijze onderzocht en gedeeld. Je vindt er verhalen en kunt van allerlei dwarslopers: van alumnistudent tot Vrije Hogeschool docent, kunstenaar, politicus en Vrije Hogeschool student. Op het platform kun je eigen werk publiceren als je een dwarsloper bent.

DWARSLOPERS AVONDEN

Vrije Hogeschool studenten organiseren sinds het begin van dit studiejaar maandelijks een Dwarslopers Avond (voorheen Studium Generale). Iedereen is welkom om de Dwarslopers Avonden bij te wonen en in dialoog te treden over belangrijke onderwerpen van deze tijd.

Kijk in onze agenda voor de volgende Dwarslopers Avond.