fbpx
Sprekers
Locatie
Adres
2e Dorpsstraat 56 Zeist

Dwarslopers Avond | DE TOEKOMST VERBEELDEN

Dit Dwarslopers evenement is een productie van de Vrije Hogeschool.

Tijdens deze Dwarslopers Avond vertelt componist en oprichter van The Turn Club Merlijn Twaalfhoven over het woeste gevecht dat hij dagelijks levert om verbeelding en schoonheid een rol te laten spelen bij politieke en maatschappelijke organisaties. Hij vertelt over zijn projecten in het Midden Oosten, over zijn omgang met ecologische vraagstukken en over de inspiratie én weerstand bij het oprichten van The Turn Club.
In het tweede deel van de avond gaan we met elkaar in gesprek. Hoe kun je met een open geest, verbeeldingskracht en hoop kijken naar de grote vraagstukken van deze tijd? Welke woeste gevechten moet jij hiervoor leveren en welke weerstanden heb je te overwinnen? En kunnen we voor het einde van de avond een direct uitvoerbaar plannetje smeden om concreet iets voor een betere wereld te kunnen betekenen? Tijdens de tafelgesprekken door het hele gebouw van de Vrije Hogeschool brengen wij een klein hapje langs.

Programma
19.00 – Inloop met koffie en thee
19.30 – Lezing door Merlijn Twaalfhoven
20.00 –Interview gesprek Merlijn Twaalfhoven, Imre Ploeg
20.30 – Dwarslopers tafelgesprekken
21.30 – Napraten en Einde

Gastspreker| Merlijn Twaalfhoven
Merlijn Twaalfhoven is een componist en cultureel ondernemer en hij was lector aan de Hogeschool ArtEZ in Arnhem. Twaalfhoven brengt graag op bijzondere locaties kunst in verband met de samenleving. Hij werkt vaak op plekken waar grote maatschappelijke verschillen tot spanningen of conflicten leiden. Zo componeerde hij onder andere een muziekstuk dat over de afscheidingsmuur klonk in de Palestijnse Bezette Gebieden. Merlijn werkt aan het ontwikkelen van The Turn Club omdat hij ziet hoe de wereld snakt naar meer visie en creativiteit bij de grote problemen die er zijn. The Turn Club is een collectief van kunstenaars, creatieve ondernemers, verbinders en veranderaars die hun krachten bundelen voor een betere wereld.

Bekijk hier zijn filmpje.

Imre Ploeg
Imre Ploeg is componist, dirigent, docent op de Vrije Hogeschool en sociaal vernieuwer. Vanuit een verbondenheid met de toekomst van zijn generatie en de natuur, maakt hij in diverse projecten nieuwe verbindingen tussen (koor)zang, spiritualiteit, de ecologische crisis en maatschappelijke thema’s. Daarvoor werkt hij samen met diverse kunstenaars uit andere kunstdisciplines, milieuorganisaties, wetenschappers, jongvolwassenen, koren, musici en onderwijsinstellingen. In het vorige seizoen richtte hij samen met vele anderen Dwarslopers op en was hij (samen met zijn broer) artistiek leider van het Dwarslopers Festival Utrecht.

Meld je aan