Vrije Hogeschool en div. gebouwen Broedergemeenschap, Zeist

Het geluid van het jaar 2068 is een totaal ander geluid dan het geluid van mei 1968. Met tientallen dwarslopers stellen we de vraag: waar verloren we het geloof aan de wereld en hoe vinden we het terug? Wat voor toekomst hebben we voor ogen als we in de wereld kunnen geloven?

Op het Dwarslopers Festival 2019 delen we visioenen van de toekomst. We verbeelden de toekomst van de mens  waar we in kunnen geloven, in een tijd waarin de mens bijna lijkt te bezwijken onder economische, ecologische en politieke systemen.

’s Middags brengen kunstenaars, wetenschappers, politici, sociaal ondernemers  en studenten en alumni van de Vrije Hogeschool verhalen over transhumanisme, menselijke identiteit en ecologie op verschillende locaties in Zeist.

Lezingen en debatten worden afgewisseld met muziek, tentoonstelling, theater, dans en workshops. Er zijn workshops van onze docenten Maxi Hill (dans), Rosa Koenen (gender en seksualiteit) en Nicole Cataldo Davies (social sculptures).

Filosoof Flore Lutters, cultureel antropoloog Etrona van der Heijden en ecoloog en kunstenaar Johannes Kronenberg presenteren samen met VH studenten een expositie, die het resultaat is van drie maanden onderzoek naar duurzaamheid, transhumanisme en identiteit.

’s Avonds zingt het VU-Kamerkoor het stuk ‘Visioenen van 2068’. Componisten Merlijn Twaalfhoven, Ernst Reijseger, Roel van Oosten en Imre Ploeg schetsen ieder een mogelijk toekomstbeeld. Vervolgens zal Bert Barten tijdens de audiovisuele voorstelling ‘Talking Trees’ de onhoorbare processen in de bomen op het festivalterrein verklanken in onvergetelijke data en partituren. Tussendoor kun je genieten van bijzondere optredens van Liberal Arts Tussenjaar studenten van de Vrije Hogeschool.

Binnenkort vind je hier het Dwarslopers Festival Blokkenschema.

DWARSLOPERS FESTIVAL | MIDDAGPROGRAMMA

16 maart 2019, 13.00 – 18.00 uur | Locaties: Vrije Hogeschool en ‘t Koetshuys/Grote Zaal/Kleine Zaal van de Evangelische  Broedergemeente, Zeist. Met o.a.

Klaas van Egmond, bijzonder hoogleraar Geowetenschappen en Milieukunde

Harry Starren, voormalig CEO van de Baak VNO-NCW

Wytske Versteeg, politicologe en schrijver

Merlijn Twaalfhoven, componist en oprichter The Turn Club

Edith Ploeg, sociaal-cultureel ondernemer en medeoprichter Dwarslopers

Annick de Witt, auteur, verandermaker en onderzoeker in transformaties naar wereldwijde duurzaamheid.

Michel Rog, tweede kamerlid voor het CDA, voormalig voorzitter CNV Onderwijs

Ellen Tacoma, oprichter Women on Wings

Rosa Koenen, onderzoeker en verhalenverteller met een focus op journalistieke- en documentaire projecten

Maxi Hill, danser, choreograaf en docent

Nicole Cataldo Davies, interdisciplinair artiest, met focus op urgente sociale en ecologische vraagstukken

Gerrie Strik, cultuurwetenschapper en directeur Vrije Hogeschool

Nawras al Taki, zanger en ud-speler

Diverse theater, dans en muziek optredens door 45 studenten van de Vrije Hogeschool

DWARSLOPERS FESTIVAL | AVONDPROGRAMMA
16 maart 2019, 19.30 – 22.15 uur | Locatie: Grote Zaal Evangelische Broedergemeente, Zeist. Met o.a.

VU-Kamerkoor

Bert Barten, kunstenaar en musicus Talking trees

45 studenten van de Vrije Hogeschool

Wytske Versteeg, schrijver

Krista Audere, dirigent

Merlijn Twaalfhoven, componist

Ernst Reijseger, componist

Roel van Oosten, componist

Imre Ploeg, componist

TICKETS
Voor het middagprogramma en het slotconcert van het Dwarslopers Festival kun je apart een ticket aanschaffen. Met een combiticket kun je voordelig naar het middagprogramma én het slotconcert.

Middagprogramma | vol tarief            €15,00
Middagprogramma | reductie             €10,00     dwarslopers 2018, studenten

Avondconcert | vol tarief                       €20,00
Avondconcert | reductie                        €12,50     dwarslopers 2018, studenten

Combiticket | vol tarief                           €30,00
Combiticket | reductie                            €17,50     dwarslopers 2018, studenten

Het Dwarslopers Festival 2019 wordt georganiseerd door tientallen studenten, alumni en docenten van de Vrije Hogeschool, in coproductie met The Turn Club, Summer of Soil, het VU-Kamerkoor en de Evangelische Broedergemeente te Zeist.

PARTNERS