2e Dorpsstraat 56, Zeist

Open Dag | Liberal Arts Tussenjaar

Weet je niet wat je wilt gaan studeren? Of vind je juist heel veel dingen interessant en kun je geen keuze maken? Ben je uitgeloot of met een studie gestopt? Of ga je het komende studiejaar in een aantal vakken eindexamen doen (VAVO/Staatsexamen) en zoek je daarnaast een inspirerende invulling van je jaar? Kom dan naar de Open Dag van het Liberal Arts Tussenjaar (het Tussenjaar start in september 2020).

In het Liberal Arts Tussenjaar ontwikkel je persoonlijk leiderschap en ontmoet je andere dwarslopers; jongeren die verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf en de wereld. Je wordt geïnspireerd door topdocenten, maakt vrienden voor het leven, gaat op reis en wordt gecoacht om tot een weloverwogen studiekeuze te komen.  De Open Dag is jouw kans om te ervaren of het Liberal Arts Tussenjaar iets voor je is. Je leert onze docenten en coaches kennen, volgt Labs (onderzoeksvakken) en Ateliers (kunstvakken), proeft de sfeer van onze villa en je kunt oud-studenten het hemd van het lijf vragen. Je ouders/verzorgers zijn natuurlijk ook van harte welkom!

Lees meer over het Tussenjaar

Let op: de Open Dag is kosteloos te bezoeken, meld je wel even in via onderstaand formulier.

Programma (o.v.b.)

Tijdens de Open Dag kun je elke ronde kiezen uit mini Ateliers, Labs, workshops en nemen we je mee in het Tussenjaarprogramma. Voor sommige Ateliers, Labs en workshops geldt een maximaal aantal deelnemers.

Download het blokkenschema voor de Open Dag van het Liberal Arts Tussenjaar

Informatie programma Liberal Arts Tussenjaar
Wat ga je precies doen tijdens het Tussenjaar? We vertellen je alles over de opbouw van het Tussenjaar, de reis die je gaat maken, het festival dat je gaat organiseren en delen de matchingsvragen met je.

College Ecologie
We leven nu in het anthropoceen, het tijdperk van de mens, waarin de invloed van de mens op aarde sterker is dan natuurkrachten. We stevenen met volle kracht af op een ineenstorting van de biodiversiteit en weerbare ecologie als basis voor onze beschaving, dus wat gaan we doen? Met docent Pieter Ploeg.

Atelier Muziek
“I haven’t understood a bar of music in my life, but I have felt it”, aldus Igor Stravinsky. In dit Atelier van Julia Koelmans ga je met body sounds aan de slag en zowel onze eigen ideeën als die van Stravinsky verklanken.

‘TED Talks’ van studenten
Shanna, Floor en Yannick doen de TED Talk waarmee ze het eerste trimester van het Liberal Arts Tussenjaar hebben afgesloten speciaal voor de Open Dag nog een keer; met voortschrijdende inzichten en ruimte om na hun talk vragen te stellen.

Atelier Creatief Schrijven
Van beeld naar brief; welk gesprek ga jij aan? Met schrijfster/docente/coach Lasse van Strien

Atelier Beeldende Kunst
Een oefening in los laten….We gaan elkaar portretteren waarbij we onze blik op het onderwerp houden en onze handen het werk laten doen. Het resultaat is alleen maar het cadeau van een proces. Leve de verwondering! Met Jurrian van den Haak.

Atelier Fotografie
OMG ben ik dat?! Maak een bijzonder zelfportret met je mobiel onder begeleiding van Sander Heezen

Workshop Studiekeuze maken
Durf te kiezen. Durf te dromen. In deze  workshop met Vrije Hogeschool docent/coach/decaan Etrona van der Heijden ervaar je wat kiezen met jou doet. Hoe kies je vanuit vrijheid jouw richting?

Lab Filosofie & Film
Flore Lutters zoekt in zijn werk naar de kruisverbinding tussen film en filosofie. Dit Lab geeft je een goed idee van hoe we wetenschap en onderzoek benaderen tijdens het Liberal Arts Tussenjaar.

Heb je na deze dag interesse, maar toch nog wat vragen? Of kun je er niet bij zijn op 15 februari maar wil je wel graag een volgende stap zetten om te kijken of het Liberal Arts Tussenjaar iets voor jou is? Neem dan gerust contact met ons op.

Wij zijn  Dwarslopers