Henk Oosterling Liberal Arts Tussenjaar Openbaar college
online

Tijdens dit vijfde openbare college uit een reeks van zes colleges, kun je meebeleven wat je kunt doen als je bij ons het Liberal Arts Tussenjaar volgt.
Luister ook mee naar deze inspirerende sprekers en meld je onderaan de pagina aan voor dit college!

De colleges zijn op maandagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur via Teams te volgen. Bekijk voor de andere colleges de agenda van de Vrije Hogeschool en meld je aan!

Verzet in ecopanische tijden.

De klimaatcrisis staat volop in de publieke belangstelling. Hoe erg is het? Kan er nog iets aan worden gedaan? Wie moet dat dan doen, en wie gaat dat betalen? Burgers, ondernemers, bestuurders, maar vooral jongeren, iedereen verzet zich en denkt dat het anders moet. Maar hoe? Als individu voelen we ons te beperkt en gebonden aan groepsbelangen. Er verandert weinig, terwijl alles op de schop moet. Hierdoor schieten het debat, het beleid, de media en de stemmingen van mensen alle kanten op en worden ecopanisch. Het lijkt onmogelijk: in een wereld die cultureel fragmenteert en politiek polariseert onszelf opnieuw uit te vinden in andere levensstijlen. En hoe verbinden we zulke micro-keuzes met gemeenschappelijke belangen op het werk en in de politiek? In deze lezing analyseert Oosterling hoe het zo gekomen is en geeft richting aan verzet. – Hoogleraar Henk Oosterling is hoofddocent fi losofi e aan de Universiteit Rotterdam. Tevens werd hij in de gevechtsport Kendo Nederlands Kampioen. Hij schreef o.a.Waar geen wil is, is een weg. Doendenken tussen Europa en Japan(2016) & Verzet in ecopanische tijden. Van ego-emancipatie naar ecoemancipatie (2020)

Maandag 14 februari | Prof. Dr. Henk Oosterling | online | 15:00 – 16:00 uur

Meld je aan via onderstaande link – een uur voor de lezing krijg je de link per mail toegestuurd.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Wil je ook de andere colleges volgen?
Klik dan op de colleges in de agenda van de Vrije Hogeschool.

17 Januari Flore Lutters – Zijn wij onszelf moe? (online)

24 januari Prof. Dr. Johan Bolhuis – Biologie van de vrijheid (online)

31 januari Dr. Wytske Versteeg – Een nieuw ecologisch narratief? (online)

7 februari Prof. Klaas van Egmond – Het morele kader van een duurzame samenleving (online)