Zoom

Tijdens deze openbare colleges kun je meebeleven wat je kunt doen als je bij ons het Liberal Arts Tussenjaar volgt. Luister ook mee naar deze inspirerende sprekers en meld je onderaan de pagina aan voor een college!

De Vrije Hogeschool helpt studenten bij het ontwerpen en de uitvoering van een duurzaam sociaal ondernemen traject vanuit het concept Liberal Education: de principiële erkenning van de creatieve en ondernemende mens als grondslag voor het goede handelen. De praktische vertaling van dit concept vindt zijn vertaling in het Praktijkexamen Sociaal Ondernemen. In onderstaande reeks komen bevlogen ondernemers aan het woord die hun idealisme praktisch hebben gemaakt ten behoeve van een grotere gemeenschap.

De colleges zijn op maandagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur op Zoom. Met uitzondering van het college van Gershwin Bonevacia dat plaatsvindt op donderdag van 15:00 tot 16:00 uur. Meld je aan!

29 maart | Ellen Tacoma  | Women on Wings| 15.00 – 16.00 uur

‘Waar je ook geboren of opgegroeid bent, ieder mens moet de mogelijkheden krijgen zich te ontwikkelen.’ Dat is voor haar het vertrekpunt in haar werk met Women on Wings (vrouwen en werk op het Indiase platteland) en voor HiiL (user friendly justice) geweest. Zij is Co-founder en nu board member van Women on Wings, dat als doel heeft 1 miljoen banen te creëren voor vrouwen op het Indiase platteland. Impact: er zijn inmiddels 284.000 banen gerealiseerd, samen met Indiase sociale ondernemers. Bij HiiL heeft ze met tientallen sociale ondernemers gewerkt in Uganda, Kenya, Nigeria en Zuid-Afrika, die recht toegankelijk en begrijpelijk maken voor iedere burger.

8 april | Gershwin Bonevacia  | Stadsdichter Amsterdam |
15:00 – 16:00 uur

Gershwin Bonevacia (26), schrijver en stadsdichter van Amsterdam, geeft op filosofische maar vooral poëtische wijze vorm aan onderwerpen als duurzaamheid, onderwijs en zelfs Harry Potter. Achter de stormachtige ontwikkeling van Gershwin Bonevacia schuilt ook een uiterst inspirerend verhaal over hoe hij zich als dyslecticus heeft ontpopt tot de woordkunstenaar die hij vandaag de dag is. In deze voordracht zal hij ingaan op hoe hij als stadsdichter via de poëzie met Amsterdam in gesprek is.

Deze openbare colleges vinden online plaats via Zoom op maandagmiddagen van 15.00 tot 16.00 uur. Met uitzondering van het college van Gershwin Bonevacia dat plaatsvindt op donderdagmiddag van 15:00 tot 16:00 uur.
Meld je aan door het formulier in te vullen.

Noem er bij voor welk college je je wilt aanmelden, dan ontvang je de verdere informatie en de inlog zoom link op je mail!

30 april 2021

Proefmiddag | Liberal Arts Tussenjaar | 30 april