fbpx
Adres
2e Dorpsstraat 56, Zeist
In het kader van Studium Generale dagen van de Vrije Hogeschool, vindt op woensdag 30 september de eerste Werkplaats plaats met Mathijs van Alstein.
Het team van de Vrije Hogeschool nodigt je van harte uit om bij deze dag aanwezig te zijn. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (vanwege de corona-maatregelen).
Je kunt je tot 25 september aanmelden door het formulier onderaan deze pagina in te vullen.

Oerfenomenen van de 21e eeuw

Iedere eeuw heeft haar eigen signatuur. De 18e eeuw werd gekenmerkt door kunst en revolutie, de 19e eeuw door industrialisering en imperialisme, en de 20e eeuw door wereldoorlog en technologische vooruitgang. De 21e eeuw nadert intussen haar eerste kwartaal. Nu reeds is volkomen duidelijk dat dit de eeuw van digitalisering en globalisering wordt. 2020 zal in deze eeuw een sleuteljaar vormen. Voor het eerst in de wereldgeschiedenis zien we overheden wereldwijd nagenoeg conform handelen. Hoe verhoudt dit nieuwe gegeven zich tot wat in de 19e en 20e eeuw werd aangezet? Welke kansen en gevaren ontstaan hier? Wat hebben wij in dit gebeuren zelf te brengen? Deze vragen willen we nagaan om onze eigen tijd beter te begrijpen en zo tot een vruchtbaar handelen te komen.

Programma

  • 10:30 – 12:30 uur: deel 1 eerste vertelling en dialoog
  • 12:30 – 13:15 uur: lunch 
  • 13:15 – 15:15 uur: deel 2 tweede vertelling en dialoog 
Voorbereiding
Ter voorbereiding kun je het nawoord in De strijd om het mens-zijn (Rudolf Steiner, 2014) lezen. Dit nawoord van Mathijs van Alstein plaatst Steiners visie op het kwaad in een groots perspectief.
Wij kijken uit naar een inspirerende dag die ons gaat helpen de banden met elkaar en spirituele impuls van de de school te versterken.

Over Mathijs van Alstein
Matthijs Van Alstein is priester van de Christengemeenschap in Zeist. Hij heeft zich veel verdiept in de antroposofische visie op het kwaad, en verbindt dit op zeer concrete manier aan de actualiteit.

Deel deze pagina:
Meld je aan
04 februari 2021

Online meeloopdag | Liberal Arts Tussenjaar | 04 feb

Masterclass-Levenkunst-Derde-Levensfase-10 maart-VrijeHogeschool-pensioen
11 februari 2021

Informatieavond | Masterclass Levenskunst | 11 feb

13 februari 2021

Online Proeverij | Tussenjaar | 13 feb

10 maart 2021

Start Masterclass Levenskunst