De Vrije Hogeschool staat al meer dan 46 jaar bekend staat als dé hogeschool in het midden van het land. Studenten kunnen hier terecht kunnen voor een Liberal Arts Tussenjaar gebaseerd op mens, kunst en wetenschap.

Visie: de wereld van morgen mogelijk maken

Eigenlijk weten we het allemaal allang: We leven in een wereld van complexiteit in al zijn facetten: globalisering, dynamiek, snelheid en intensiteit. De roep om mensen die verantwoordelijkheid kunnen en willen nemen in een samenleving die er heel anders uitziet dan die van de twintigste eeuw wordt steeds meer merkbaar. Het Liberal Arts Tussenjaar wil hier op inspelen.

Missie: het ontwikkelen van verantwoord leiderschap

De Vrije Hogeschool is een Liberal Arts Tussenjaar voor jonge mensen met tijdseigen vragen gericht op het ontwikkelen van verantwoord leiderschap.

De Vrije Hogeschool zet zich in voor een positieve ontwikkeling ambities en dromen van haar studenten. Daarom vragen we ook meer van studenten. We verwachten van onze studenten dat ze het vermogen ontwikkelen om hun ideeën ook succesvol in de praktijk te brengen. In hun studie en in het leven. We leren studenten creatief en ambitieus en overtuigend te zijn. De unieke combinatie van kunst, wetenschap en sociale ontwikkeling zorgt ervoor dat instromers na het Liberal Arts Tussenjaar werkelijk een verschil weten te maken. Niet alleen voor henzelf, maar ook voor de wereld. Dat is het duurzaam studiesucces dat de Vrije Hogeschool te bieden heeft.