We Divide (week 1-6)

De eerste zes weken vormen de basis van het programma. Je brengt je verleden in kaart, test je vermogens/onvermogens en komt in aanraking met verschillende perspectieven en levensfilosofieën. Die zorgen ervoor dat je loskomt van dingen die je belemmeren als je aan je toekomst denkt. Tegelijkertijd werk je aan presentatie, timemanagement, schrijven én aan kunst. Daarmee onderzoek je een andere kant van jezelf, die je nodig hebt om goede keuzes te maken: je gevoel, je dromen en je intuïtie. Zo gaat het bij kleinkunst en beeldende kunst om jouw authenticiteit, jouw ervaringen, jouw kijk op de wereld. Je werkt zowel in de groep als individueel, spreekt elke week met je coach en gaat je focussen op het maken van één kunstwerk. Dat is na drie maanden helemaal af en van jou; niemand anders had het kunnen maken.

We Focus (week 7-10 )

De zevende week is de kernweek. We maken een pas op de plaats op een bijzondere locatie. Je selecteert en bundelt. Uit alle stukjes verleden, alle stukjes waarheid, alle oude en nieuwe verlangens en ambities, kies je die dingen die het belangrijkst zijn en die bij elkaar passen. Met deze elementen bouw je aan de presentatie die je aan het eind van het trimester over jezelf zult geven. We discussiëren en leggen elkaar onze eerste versies voor. Jij snapt daarbij dat de buitenwereld jou ook moet snappen, als je iets voor elkaar wilt krijgen. Echte mensen willen we zien, die eerlijk en open zijn, die dingen kunnen en dingen (nog) niet kunnen. Geen helden. De achtste en negende week verkennen we de toekomst. Je gaat ruwe schetsen maken, zowel letterlijk als figuurlijk, zowel in woord als in beeld. Toekomstsscenario’s, zonder haalbaarheidsfilter, maar wel vanuit jouw kern. Naast reële scenario’s maak je ook wilde en dwaze scenario’s, verhalen waarin je zou kunnen leven. Durven dromen dus.

We Design (week 10-12 )

De tiende week brengt denken en dromen bij elkaar. Klopt het beeld dat we van je gekregen hebben in week zeven? Wil of moet je het bijstellen? Welke levensfilosofie past daarbij? Wat betekent dit voor je toekomstscenario(’s)? Kan je wat je wil? Wil je wat je kan? En, niet onbelangrijk: hoe laat jij jezelf optimaal zien? Niet als held maar als mens. Je lichaam, je denken, je leven tot nu toe, je gevoel, je dromen, je filosofie. Hoe zet je je in de wereld? De elfde en twaalfde week vormen het atelier voor je presentatie. Wat wil je met je leven? En wat moet er nu als eerste gebeuren? Je presenteert drie toekomstscenario’s, zoals jij dat wil. Daarvan zijn er één of twee zó reëel… dat je er eigenlijk al aan begonnen bent. Dat je je leven nu zelf gaat leiden, spreekt voor zich.

Programma onderdelen

  • Filosofisch onderzoek naar interessegebieden en eigen positie
  • Leiderschap – Bezield Veranderen
  • Individuele coaching: weekopdrachten en studiekeuze
  • Fysiek Zelfonderzoek
  • Colleges met wetenschappers, kunstenaars en ondernemers
  • Presentatietraining
  • Atelier: Eternal Return II (Beeldende kunst), Authentic Dance (Dans) of Dromen zijn Grenzeloos (Theater)
  • Persoonlijk onderzoek: Kwetsbaarheid als Kracht