Liberal Arts Life Coaching confronteert je met je talenten, je schaduwen en je manier van denken. Je onderzoekt je kernwaarden, je eigen kleur, datgene wat je als mens niet kan negeren. Je gaat op zoek naar jouw essentiële kracht. Maar ook naar hoe je je talenten kunt laten groeien in je werkzame leven.

De leeftijd tussen de 35 en 52 is een scharnierpunt. Opeens ben je op het midden van je werkleven. En je vraagt je opnieuw af: wie ben ik?  Wat kan ik?  en wat wil ik nu eigenlijk echt? Wat is nog vanzelfsprekend? Wat is mijn bijdrage aan de wereld? Ben ik nog op koers? 

Deze van binnenuit komende vragen kunnen we lange tijd negeren. Toch ontkomen we er niet aan, om ons daar op gezette tijden expliciet mee bezig te houden. 

Hoe zorg ik ervoor dat mijn tweede levenshelft geen aanhangsel wordt van de eerste levenshelft? Hoe kom ik (weer) in contact met mijn eigen levensbestemming? Hoe kan ik iets neerzetten vanuit mijn diepste creatiebron? Hoe zet ik dat in de wereld? Hoe maak ik de belangrijke dingen in het leven echt mee? 

Zowel het leren als het creëren gaat beter en krijgt meer kwaliteit wanneer je in verbinding staat met je verlangens, je hart. En je persoonlijke inspiratiebron krijgt diepte als je die in gesprek brengt met de grote filosofen van de levenskunst en de Great works of Art. 

Naarmate je jouw eigen perspectief meer in beeld krijgt word je enthousiaster, je krijgt een inspirerend verhaal en een uitstraling waarmee je duidelijker op anderen over komt. 

Het resultaat? een reset! een verandering van gedachten een terugkeer naar je essentie, je drive.  Hoe ziet jouw toekomst eruit? Liberal Arts Life Coaching bekrachtigt de weg die je bent ingeslagen en de kern die je hebt gevonden. 

Je eindigt met een persoonlijk statement dat alleen jij, op dit moment, had kunnen maken.


(dit programma start (o.v.b.) in het najaar 2021)

Programma

  • Life Coaching en loopbaancoaching 
  • Filosofische Levenskunst 
  • Biografiek 
  • Beeldende Kunst | Maskers en Karakterstructuren met Jurrian van den Haak

Bestemd voor
Liberal Arts Life Coaching (LALC) is bedoeld voor ambitieuze mensen tussen de 35 en 52 jaar oud. Mensen die zich willen richten op de vraag hoe zij het leven dat voor hen ligt, vorm en inhoud willen geven.

Doel
Het doel LALC is deelnemers te laten komen tot een op het individu toegesneden plan voor de invulling van de tweede levenshelft die voor hen ligt. Dit op basis van het beproefde model dat de Vrije Hogeschool al 50 jaar hanteert. De leergang bouwt voort op onze visie op zelfzorg en zelfsturing. Aan de hand van de weg tot inzicht, de weg naar de verbeelding, en de weg van het handelen brengen wij mensen weer terug naar hun unieke kern. 

Inhoud
Met de tweede levensfase in zicht, dringen zich levensvragen aan als: Wat wil ik de komende tijd van mijn leven maken? Waar gaat het me om in mijn leven, in mijn werk, familie en relaties? Wat heb ik de samenleving, te bieden? Welke (levens)ervaringen en kwaliteiten wil ik daarbij gebruiken? Waar zet ik mij wèl en waar juist níet meer voor in? Met wie of wat wil ik mij verbinden? Wat voor ’n mens wil ik zijn of worden? Wat is een ‘goed’ leven? En: hoe maak ik mijn leven tot een ‘goed’, zinvol leven?

LALC  helpt mensen in deze cruciale levensfase een reset te maken en antwoorden te vinden op levensvragen. 

Het doel is dat deelnemers met deze leergang weer vanuit eigen energie en met hernieuwde vastberadenheid hun weg door het leven vervolgen. 

Deel deze pagina:

Aankomende evenementen

13 oktober 2021

Start Liberal Arts Life Coaching | 13 oktober