Programma

Mid Career Coaching

We Define & Discover (week 1-5)

Persoonlijke ontwikkeling begint bij jezelf kennen. Zo start je in de eerste vijf weken met een persoonlijk onderzoek. Je brengt je eigen waarden en deugden in kaart, creëert jouw eigen WHY en onderzoekt waar jij energie van krijgt. In de filosofische levenskunst verdiep je je in verschillende thema’s, zoals: mensbeeld, extase, de kracht van mythisch denken, psychoanalytische vertellingen, dromen, zinloosheid en ook zingeving en omgaan met verlies. 

Elke bijeenkomst wordt afgesloten met één of meer casussen, waarbij je je eigen ervaring inbrengt. Het uitgangspunt is dat je door reflectie een beter contact met je diepere zelf ontwikkelt en daardoor meer rust vindt. In de middag werk je aan het schrijven van miniaturen uit je eigen levensverhaal. Zo heb je aan het einde van blok 1 een beeld van de diepte en van de auteur van dat levensverhaal. 

We Dream & Design (week 6-10 )

Vanuit jouw levensverhaal ga je een plan ontwerpen om jouw leven een nieuwe richting te geven. We starten in het museum, waarmee je een andere kant van jezelf onderzoekt, die je nodig hebt om goede keuzes te maken: je gevoel, je dromen en je intuïtie. Zo gaat het bij kunst om jouw authenticiteit, jouw ervaringen, jouw kijk op de wereld. Je mag durven dromen en zet deze dromen om in verschillende toekomstscenario’s. Welk scenario past het beste bij jou en welke concrete stappen kun je nu al zetten? 

Tegelijkertijd werk je met beeldende kunst opnieuw aan je levensverhaal. Wat ligt er nog meer onder het ego met zijn gewoonten en zijn imago dat we onszelf gevormd hebben onder invloed van onze opvoeding en de wereld om ons heen? Wat ligt er achter het masker dat ons vertrouwen geeft, maar wat naarmate we ouder worden scheurtjes begint te vertonen en steeds minder goed past.…? In het creëren van onze maskers brengen we dromen en denken, kracht en kwetsbaarheid bij elkaar. Aan het einde van blok 2 heb je kennis gemaakt met de karakterstructuren die achter het eigen masker leven, en je hebt een concreet plan, dat je nu kunt gaan uitvoeren.

We Deliver (week 11-15 )

In de laatste weken ga je jouw plan in de wereld zetten. Wie en welke hulpbronnen heb jij nodig om actief jouw plan uit te voeren? Wat gaat fantastisch en waar loop je tegenaan? Hoe ga je om met tegenslagen, motiveer en activeer jij jezelf? Tegelijkertijd leer je jezelf presenteren. Hoe laat jij jezelf optimaal zien? Niet als held maar als mens. Je lichaam, je denken, je leven tot nu toe, je gevoel, je dromen, je filosofie. Dat je je nieuwe leven nu zelf gaat leiden, spreekt voor zich. In de laatste week presenteer je jezelf in een zelfgekozen presentatie.

We Evaluate (week 16)

Vervolgens komen we na de zomer weer samen; hoe gaat het met iedereen? Hoe gaat het met jou? Waar sta je nu? Wat heb je nog nodig om een volgende stap te zetten? 

Programma onderdelen

 • Filosofisch onderzoek naar interessegebieden en eigen positie
 • Autobiografisch schrijven
 • Individuele life coaching
 • Kunst maken & kunstwaarneming
 • Levensplan ontwerpen en uitvoeren
 • Jezelf presenteren 

Werkvormen 

 • opbouw van je kennis en inzicht via inleidingen in de filosofie en psychologie van de levenskunst. 
 • reflectie op je eigen leven, inventarisatie van je talenten, onderzoek naar je waarden, idealen en ambities. De rode draad in je levensloop.
 • dialoog: uitwisseling van ervaringen en visies in de groep en het uitdiepen van thema’s. Verschil in perspectief is hierbij verrijkend.
 • verbeelding: door middel van kunstzinnig werk zoek je naar nieuwe vormen van kijken en denken: kunstwaarneming (musea) en  het zelf beoefenen van beeldende kunst. 
 • autobiografisch schrijven: expressie van eigen visies en inzichten en de reflectie daarop. 
 • het schrijven van een vooruitblik in de vorm van een plan/ontwerp voor het verdere leven en loopbaan

Meer informatie

Neem contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Docenten

Sanne Spil – Lifecoach
Jurrian van den Haak – Docent beeldende kunst
Bas Nabers – Docent filosofie

Deel deze pagina: