Ken je het gevoel dat je altijd druk bent? Dat je hoofd al even bezet is als je agenda en je ergens bent kwijtgeraakt wanneer en waarom je hiervoor koos?  Voel je dat de stress niet gezond meer is maar kun je het toch niet stoppen? Of ben je eigenlijk al stilgevallen? Zit je vast?

Zoek je verrijking naast je werk en sociale leven? Wens je een verandering in je loopbaan en wil je die wens onderzoeken? Of misschien is er juist sprake van verandering in je leven en zoek je naar gronding zodat je de volgende stap kunt zetten.

Met Liberal Arts Life Coaching zet je een stap terug om te onderzoeken waarom je doet wat je doet. Met een intensief programma van 15 weken creëer je rust in je leven en een sense of purpose.

Lees de FAQ over de coronamaatregelen en het perspectief van de Vrije Hogeschool.

Ieder van ons is een sociaal wezen, onderdeel van het sociale organisme. We moeten onze waarheden bijstellen en terugkeren naar wat essentieel is om een belangrijke bijdrage te leveren aan de maatschappij en het milieu. Anders bouwen we voort op systemen die ons moe, uitgeput en verloren laten gaan. Het sociale organisme is een kunstwerk, waaraan elk individu een bijdrage levert. Want we hebben nieuwe, geautoriseerde artistieke instrumenten nodig die ons in staat stellen om levens te creëren die niet alleen onze eigen gezondheid en welzijn ten goede komen, maar die onze gemeenschappen inspireren, onze omgeving vormgeven en de ecologie.

Startdatum: 30 september 2020

Het nieuwe Liberal Arts Life Coaching programma van de Vrije Hogeschool vindt plaats op vijftien woensdagen (ochtend + middag).

Programma

De verwerkelijking van wie wij in oorsprong zijn gaat niet zomaar vanzelf, maar is iets dat op het scherp van de snede voltrokken moet worden. Wie jij bent en hoe jij in het leven staat, zegt veel over de manier waarop je keuzes maakt. We staan stil bij wat je meebrengt. We nemen de tijd om te onderzoeken waar je voor staat.  We onderzoeken jouw passie, je levensfilosofie en je eigen verhaal. Vanuit jouw levensverhaal gaan we een droomscenario schetsen, zonder belemmeringen als tijd, ruimte, cultuur en structuur. Wat wil jij nou echt?

Dit scenario maken we concreet: Wat is jouw volgende stap in het leven? Dit doe je natuurlijk niet alleen. Je maakt deel uit van een groep gelijkgestemde studenten en inspirerende docenten. We versterken elkaar, helpen elkaar en geven elkaar feedback. Zo leren we ons verhaal te verankeren in de wereld.

Je werkt toe naar een concreet toekomstplan en zet tijdens het programma de eerste stappen daartoe: je komt in actie.

Het programma bestaat onder andere uit: