Wat kost het Liberal Arts Tussenjaar? 

De Stichting Vrije Hogeschool beoogt geen winst en is bewust onafhankelijk van overheidsfinanciering. Dit betekent dat het collegegeld voor het tussenjaar niet door de overheid wordt gesubsidieerd. Zo is het collegegeld gelijk aan het instellingstarief (het niet-gesubsidieerde overheidstarief) dat gemiddeld 10.000 euro per jaar bedraagt. 

Het collegegeld is een levensinvestering. Maar voor studenten waarbij deze investering in zichzelf een uitdaging is kunnen een beroep doen op het steunfonds Liberal Arts. 

Wat is het verschil met andere Tussenjaren? 

Een gemiddeld Tussenjaar is 10 maanden lang 2 dagen per week. Maar het Liberal Arts Tussenjaar is 10 maanden lang 4 dagen per week, nog afgezien van een reis van bijna een maand. Dit betekent dat je de kosten van het gemiddeld Tussenjaar minimaal moet verdubbelen om tot een juiste prijs-kwaliteit verhouding te komen. 

Huisvesting en Housing 
De Vrije Hogeschool is gehuisvest in een stadsvilla aan de rand van Utrecht. Maar we leren ook nomadisch: in extended dans- en theaterzalen, de seizoenen spelen een rol in wat we buiten en binnen doen. Dit maakt dat we nooit volledig online gaan. 

De Vrije Hogeschool heeft een kamernetwerk van meer dan 50 adressen bij betrokken particulieren in de omgeving. Geen hospiteeravonden dus!

Kwaliteit docenten
De Vrije Hogeschool werkt uitsluitend met kunstenaars en wetenschappers die minimaal een master hebben in hun eigen vakgebied en een eigen praktijk in de kunsten en wetenschappen. Zij coachen jou.

Programma 
Het Liberal Arts Tussenjaar bestaat uit een mix van kunst, wetenschap en sociaal ondernemen. Ook train je academische vaardigheden, je doet mee aan grote optredens, organiseert een festival met meer dan 400 bezoekers en je krijgt een ondernemerstraining.  Daarnaast word je gecoacht in studiekeuze en toekomstplan. 

Reizen 
In april kies je voor één van de drie Travel Experiences, een reis van bijna een maand door Europa met maximaal 14 vrienden, begeleid door kunstenaars, wetenschappers en sociaal ondernemers. 

Liberal Arts Tussenjaar kosten kunst wetenschap mens

Steunfonds Liberal Arts 

Studeren begint bij het verantwoordelijkheid nemen voor je eigen talent. Is het studiegeld een uitdaging? Dan raden we je aan een voorschot te nemen op je levensinvestering (studiegeld) bij het Steunfonds Liberal Arts.

Je kunt bij het Steunfonds een aanvraag indienen voor Scholarships. Scholarships zijn financieringen (leningen) en reducties (kortingen) op het collegegeld. 

De rente die je betaalt, wordt berekend in sociale verantwoordelijkheid. In plaats van euro’s aan de bank te betalen, betaal je rente door je in de toekomst maatschappelijk betekenisvol in te zetten. Wij investeren graag mee in jouw toekomst! Femke Halsema is een van de dwarslopers die je voorging. En op deze pagina vind je er nog meer

Je kunt jouw plan/aanvraag voor een reductie of financiering indienen als je een kennismakingsgesprek hebt gehad en bent aangenomen voor het Liberal Arts Tussenjaar. De afgelopen drie jaar ontving meer dan de helft van onze studenten een Scholarship. Aarzel dus niet contact met ons op te nemen.

Is het duur? 


Dat ligt eraan, als je bijvoorbeeld een verkeerde studiekeuze maakt, kost je dat meer dan het Liberal Arts Tussenjaar. Stel: je leent van september t/m augustus het maximale bedrag bij DUO: € 1.037,63 per maand (hierin zit nog niet de aflossing voor het collegegeld) en besteedt gemiddeld € 696,- aan studieboeken dat jaar. Aan het einde van het studiejaar ‘kost’ een verkeerde studiekeuze dan € 12.451,56 exclusief boeken, plus de nodige teleurstelling en frustratie.

Wat kost het?
Collegegeld Tussenjaar 2023/2024x

Het collegegeld is gebaseerd op het inkomen van de ouders/verzorgers over het belastingjaar 2021.


Toelichtingen

  • Inkomen: het gezamenlijk belastbaar verzamelinkomen van de ouders/verzorgers over het belastingjaar 2021.
  • Vermogen: de gezamenlijke grondslag sparen en beleggen in box 3 (exclusief heffingsvrij vermogen). 

Aftrekmogelijkheden

  • Betalingskorting bij betaling ineens (2%).
  • Scholarschip Steunfonds Liberal Arts reductie via een Scholarship.
  • Belastingvrije schenking (€ 5.677,-): bedrag dat jaarlijks geschonken mag worden door ouders aan kind (hoogte bedrag 2023). 

Opties voor eigen bijdrage

  • Passend werk (€ 3.000,-): door van tevoren te werken in de zomer of passend werk te vinden op woensdag, zaterdag of zondag. 
  • Organiseren crowdfunding: zelf een vorm van Crowdfunding organiseren, zodat anderen gaan mee-investeren in jouw toekomst. 

Overige regelingen

  • Betaling in termijnen op aanvraag 
  • Scholarship Steunfonds Liberal Arts , op aanvraag 

Meer informatie

Neem gerust contact op met het team van ons Bedrijfsbureau, we denken graag mee over hoe we het Liberal Arts Tussenjaar voor jou mogelijk kunnen maken. Ons doel is om het Tussenjaar voor iedereen mogelijk te maken.

Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

Deel deze pagina:

Aankomende evenementen

Aanmelding 1 juni Tussenjaar
01 juni 2023

Meeloopdag | Liberal Arts Tussenjaar | 1 juni

Eindpresentaties Tussenjaar
12 juni 2023

Eindpresentaties Liberal Arts Tussenjaar studenten | maandag 12 juni

Eindpresentaties Tussenjaar
13 juni 2023

Eindpresentaties Liberal Arts Tussenjaar studenten | dinsdag 13 juni

Eindpresentaties Tussenjaar
14 juni 2023

Eindpresentaties Liberal Arts Tussenjaar studenten | woensdag 14 juni