Studiekeuze

Alle testen die je bij studiekeuzebureaus en decanen kan doen, doe je ook op de Vrije Hogeschool. Daarbij ga je echter op zoek naar je Alteriteit, dat waarin jij verschilt van de meeste anderen, of dat nou positief is of niet. Je bijzonderheid dus, je talent en je onvermogen. Dat waarin je verschilt van anderen is namelijk vaak ook dat waarmee jij het verschil kan maken in de wereld. Daarvoor onderzoek je ook je biografie: wat waren bepalende momenten in jouw leven, hoe hebben ze je gevormd? Kan je leven met je verleden, zo ja; wat wil je vasthouden?  En zo niet: hoe kan je er anders naar kijken, zodat je vooruit kan?

Als je een paar interessante opties gevonden hebt, ga je open dagen bezoeken, een dag meelopen, of een onderzoek doen in het werkveld van je keuze. Aangezien de Vrije Hogeschool al 50  jaar bestaat hebben we overal contacten en zijn er altijd oud-studenten die werken in het veld waarvoor jij belangstelling hebt. Ze denken met je mee over een studie, een stad, een carrière en als je wilt blijven ze met je in gesprek ook in de jaren na de Vrije Hogeschool. 

Op de Vrije Hogeschool beginnen we niet met de studie of beroepskeuze, maar bij een proces van zelfontwikkeling, als belangrijkste in het leven. Succes meet je niet af aan je goede baan, je auto, je mooie huis, maar aan of je een interessant persoon bent om mee te praten. Zou ik met jou een treinreis van drie uur willen maken? Dat is waar het om draait.

Lees hier het artikel over het belang van het maken van een goede studiekeuze en het proces daar naar toe.

Studiekeuze coaching in het tussenjaar

In een kleine vaste groep met een studieloopbaancoach heb je wekelijkse loopbaan- & studiecoachingssessies. In deze groep maak je gericht stappen richting jouw studiekeuze. 

Daarnaast werk je aan persoonlijke leerdoelen en creëer je een eigen portfolio. De coaching wordt afgesloten met een toekomstplan presentatie waarin je jouw antwoord formuleert op de vragen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?  

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek

Heb je vragen, wil je gebeld worden of een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en/of rondleiding?

  Ik wil de Vrije Hogeschool nieuwsbrief ontvangen, ik kan me altijd afmelden.

  Privacy statement
  Ik ga akkoord met de manier waarop de Vrije Hogeschool mijn persoonsgegevens verwerkt.*

  Deel deze pagina:

  Aankomende evenementen

  28 september 2023

  Informatieavond | Liberal Arts Tussenjaar | 28 september

  Liberal Arts Tussenjaar
  02 oktober 2023

  Meeloopdag LAB | Liberal Arts Tussenjaar | 2 oktober

  Liberal Arts Tussenjaar
  02 oktober 2023

  Informatieavond | Liberal Arts Tussenjaar | 2 oktober

  Liberal Arts Tussenjaar informatieavond
  25 november 2023

  Open dag | Liberal Arts Tussenjaar | 25 november