Eindexamens achter de rug. Wat nu?

Eigenlijk weten we het allemaal allang. We leven in een wereld van complexiteit: globalisering, dynamiek en intensiteit. Veranderingen volgen elkaar steeds sneller op. De roep om mensen die verantwoordelijkheid kunnen en willen nemen wordt steeds meer merkbaar. 

Wat de wereld nodig heeft zijn jongeren die van meer op de hoogte zijn dan hun eigen bubbel. Sensitieve dwarslopers die de verbindingen zoeken tussen zichzelf en de ander.

Dwarsdenkers die luisteren naar de hartslag van de tijd. Dwarsliggers die wakker zijn waar andere slapen en die nadenken over zichzelf als een deel van een generatie, een stroming, een nieuwe ontwikkeling.

Het Liberal Arts Tussenjaar start op 9 september 2019. Instromen kan tot de herfstvakantie. 

Het Liberal Arts Tussenjaar

De Vrije Hogeschool speelt hierop in. Het Liberal Arts Tussenjaar is een Experience waarin je leert dat open, helder, echt, verbonden en hartsgeleid in verbinding zijn met jezelf een voorwaarde is voor een duurzame verandering, in jezelf en in de wereld. 

Het doel van het Liberal Arts Tussenjaar is de ontwikkeling van persoonlijk leiderschap. De Vrije Hogeschool biedt je een intensief trainingsprogramma aan van een jaar, waarin je een persoonlijke ontwikkeling doormaakt en je oriënteert op je mogelijkheden na het Liberal Arts Tussenjaar. 

Het volgende Tussenjaar start in september 2019.

De Travel Experience is onderdeel van jouw Liberal Arts Tussenjaar. Ga je fietsen, wandelen of met de kunstreis mee? Het is aan jou!

Liberal Arts

Wat zijn Liberal Arts? Letterlijk vertaald zijn het Vrije Kunsten. Ze stammen uit de Griekse oudheid en het doel is om je persoonlijk sterker en ‘nobel’ te maken. Dat wil zeggen, goed voor het geheel, dus niet alleen maar voor jezelf. In de Liberal Arts, maar ook in de antroposofie (Bildung), gaan we ervan uit dat je gelukkig wordt als je doet wat jij te doen hebt in je leven. Dat kan een roeping zijn, maar meestal is het: doen wat je op dat moment het beste kan doen, voor jezelf en voor anderen. Daarvoor moet je overzicht en kennis hebben, verschillende kanten bekijken en onderzoeken wat het beste is voor je. Denken als een WETENSCHAPPER dus. Maar je moet ook creatief zijn, durf hebben, out of the box denken, iets doen voordat je weet wat de uitkomst zal zijn, zoals een KUNSTENAAR. En tenslotte moet je reële plannen maken, stappen zetten en doorzetten, zoals een ONDERNEMER. Als je je op deze drie gebieden voldoende ontwikkelt, kan je de hele wereld aan!

Meer weten

Wat ga je concreet doen in het Liberal Arts Tussenjaar? Hoe ziet het jaarprogramma eruit? Hoe kom je tot je studiekeuze en hoe kom je aan meer informatie? Lees snel verder via  onderstaande links: 
Studiekeuze
Programma Liberal Arts Tussenjaar
Kosten
Toelating / VAVO
Travel Experience
Malala Scholarship
Aanvraag gesprek en meer informatie

Bekijk ook de digitale brochure van het  Liberal Arts Tussenjaar en interviews met (oud)studenten van het Liberal Arts Tussenjaar. 

Op zaterdag 24 augustus organiseren we een Open Dag voor het Liberal Arts Tussenjaar. Daarnaast kun je altijd een afspraak maken voor een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek met één van onze docenten en coaches.