Weet je niet wat je wilt gaan studeren? Of vind je juist heel veel dingen interessant en kun je geen keuze maken? Wil jij de tijd nemen om te onderzoeken waar je interesse ligt en wat je talenten zijn?

In het Liberal Arts Tussenjaar ontwikkel je persoonlijk leiderschap en ontmoet je andere dwarslopers; jongeren die verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf en de wereld. 

Je volgt een intensief trainingsprogramma met zoveel mogelijk contactonderwijs (50%-100%), wordt geïnspireerd door topdocenten met unieke werkvormen, maakt vrienden voor het leven, organiseert een festival, gaat op reis en wordt gecoacht om tot een weloverwogen studiekeuze/toekomstplan te komen.
Het Liberal Arts Tussenjaar start op 7 september 2020. Je kunt je nog inschrijven.

Hoe ziet jouw Tussenjaar eruit?

In de Liberal Arts, maar ook in de antroposofie (Bildung), gaan we ervan uit dat je gelukkig wordt als je doet wat jij te doen hebt in je leven. Dat kan een roeping zijn, maar meestal is het: doen wat je op dat moment het beste kan doen, voor jezelf en voor anderen.

Daarvoor moet je overzicht en kennis hebben, verschillende kanten bekijken en onderzoeken wat het beste is voor je. Kortom:
– denken als een WETENSCHAPPER,
– creatief zijn, durf hebben, iets doen voordat je weet wat de uitkomst zal zijn als een KUNSTENAAR,
– reële plannen maken, stappen zetten, doorzetten, als een ONDERNEMER.

Het Liberal Arts Tussenjaar geeft je de kans om deze drie kanten van jezelf te onderzoeken en te versterken, dat zie je terug in het programma van de drie Trimesters van het Tussenjaar:

Als je je op deze drie gebieden ontwikkelt, kan je de hele wereld aan!

Travel Experience

De Travel Experience is onderdeel van jouw Liberal Arts Tussenjaar. Ga je fietsen, wandelen of met de kunstreis mee? Het is aan jou!

Meer informatie over Liberal Arts en Bildung vind je hier.
Meer informatie over het programma en de weekindeling vind je hier.

Dwarslopen

Eigenlijk weten we het allemaal allang. We leven in een wereld van complexiteit: globalisering, dynamiek en intensiteit. Veranderingen volgen elkaar steeds sneller op. De roep om mensen die verantwoordelijkheid kunnen en willen nemen wordt steeds meer merkbaar. 

Wat de wereld nodig heeft zijn jongeren die van meer op de hoogte zijn dan hun eigen bubbel. Sensitieve dwarslopers die de verbindingen zoeken tussen zichzelf en de ander.

Dwarsdenkers die luisteren naar de hartslag van de tijd. Dwarsliggers die wakker zijn waar andere slapen en die nadenken over zichzelf als een deel van een generatie, een stroming, een nieuwe ontwikkeling.

De Vrije Hogeschool speelt hierop in. Het Liberal Arts Tussenjaar is een Experience waarin je leert dat open, helder, echt, verbonden en hartsgeleid in verbinding zijn met jezelf een voorwaarde is voor een duurzame verandering, in jezelf en in de wereld. 

Vast dwarslopers ontmoeten? Lees de ervaringen van Vrije Hogeschool alumni en ontmoet dwarslopers op het dwarslopers platform.

Meer weten?

Kom naar een evenement
Studiekeuze
Programma Liberal Arts Tussenjaar
Liberal Arts & Bildung
Kosten
Toelating / VAVO
Travel Experience
Malala Scholarship
Aanvraag gesprek, rondleiding en meer informatie
Digitale brochure van het  Liberal Arts Tussenjaar

Je bent altijd welkom om langs te komen voor een een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek en rondleiding met één van onze docenten en coaches, je weet dan binnen een week of je bent aangenomen. Je kunt ons ook bellen of appen.

Deel deze pagina: