De Vrije Hogeschool is een culturele stichting. In het full-time Liberal Arts Tussenjaar vinden dwarslopers inspiratie voor de toekomst. We zijn niet afhankelijk van financiering door de overheid en bekostigen alles zelf.
Aan de basis van de kosten ligt een uitgebalanceerd programma van vier dagen en een avond per week waarin je intensief wordt begeleid door kunstenaars, wetenschappers en sociaal ondernemers.

Collegegeld Tussenjaar 2020/2021

Toelichtingen

• Inkomen: het gezamenlijk belastbaar verzamelinkomen van de ouders/verzorgers over het belastingjaar 2018.
  • Vermogen: de gezamenlijke grondslag sparen en beleggen in box 3 (exclusief heffingsvrij vermogen).

Aftrekmogelijkheden

• Vroege inschrijverskorting (€ 250,-): indien getekend inschrijfformulier en €395 inschrijfgeld voor 1 mei 2020 ontvangen zijn.
  • Betalingskorting bij betaling ineens (2%).
  • Bernard Lievegoed Scholarships (op aanvraag).
  • Schenking Iona Stichting (op aanvraag): schenking is mogelijk bij aanvraag voor 1 mei 2020.
  • Overige fondsen (op aanvraag): stellen verschillende eisen, we informeren je graag.

Opties voor eigen bijdrage

• Belastingvrije schenking (€ 5.428,-): bedrag dat jaarlijks geschonken mag worden door ouders aan kind (hoogte bedrag 2019).
  • Passend werk (€ 3.000,-): door van tevoren te werken in de zomer of passend werk te vinden op woensdag, zaterdag of zondag.
  • Organiseren eigen crowdfunding: zelf een vorm van Crowdfunding organiseren, zodat anderen gaan mee-investeren in jouw toekomst.

Overige regelingen

• Betaling in termijnen: op aanvraag
  • Lening Vrije Hogeschool: op aanvraag

Kom je er niet uit?

Wanneer er tijdens het kennismakingsgesprek een match is, denken we graag met je mee over hoe we het Liberal Arts Tussenjaar voor jou mogelijk kunnen maken. Neem gerust contact op met het team van ons Bedrijfsbureau, zij denken graag met je mee!

Omdenken: is een Tussenjaar duur?

Het goedkoopste tussenjaar heb je door ergens te gaan werken; je doet werkervaring op en leert nieuwe mensen kennen. Dan kun je in een sleur of routine terecht te komen, zelfs als je tijdens je tussenjaar gaat reizen naar plaatsen waar je enorm nieuwsgierig naar bent. Na een jaar kan het dan zijn dat je eigenlijk nog steeds niet weet wie je bent en wat je wil gaan doen.

Het intensieve Liberal Arts Tussenjaar geeft jou de kans te onderzoeken  wie je bent, wat je wel en niet kunt, waar je voor staat en wat jouw plaats in de wereld is. Daarna neem je zelfverzekerd de volgende stap naar een studie (of werk, of iets anders) die bij je past. Het Liberal Arts Tussenjaar is een investering in je toekomst.

Daarnaast kost een verkeerde studiekeuze meer dan het Liberal Arts Tussenjaar. Stel je leent van september t/m augustus het maximale bedrag bij DUO: € 1.037,63 per maand (hierin zit nog niet de aflossing voor het collegegeld) en besteedt gemiddeld € 696,- aan studieboeken dat jaar. Aan het einde van het studiejaar ‘kost’ een verkeerde studiekeuze dan € 12.451,56 exclusief boeken, plus de nodige teleurstelling en frustratie.

Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.