Is een Tussenjaar duur?

Het goedkoopste tussenjaar heb je door ergens te gaan werken; je doet werkervaring op en leert nieuwe mensen kennen. Dan kun je in een sleur of routine terecht te komen, zelfs als je tijdens je tussenjaar gaat reizen naar plaatsen waar je enorm nieuwsgierig naar bent. Na een jaar kan het dan zijn dat je eigenlijk nog steeds niet weet wie je bent en wat je wil gaan doen.

Wat kost het Liberal Arts Tussenjaar?

De Vrije Hogeschool mag van overheidswege de naam Hogeschool voeren, maar is bewust onafhankelijk van overheidsfinanciering. Dit betekent dat het instellingstarief niet door de overheid wordt gesubsidieerd. Het collegegeld dat je betaalt is een levensinvestering en loopt gelijk aan het instellingstarief (het niet-gesubsidieerde overheidstarief) dat gemiddeld 10.000 euro per jaar bedraagt. Omdat we willen dat die levensinvestering voor iedereen mogelijk is werken we met een we met gestaffeld collegegeld naar inkomen.

Steunfonds Liberal Arts

Vrijheid ontstaat bij de gratie van moraliteit en verantwoordelijkheid en Deze tijd vraagt om vrije mensen. Om Dwarslopers, Vrijdenkers en vrijmoedige mensen. Vrijheid ontstaat bij de gratie van moraliteit en verantwoordelijkheid en begint bij het verantwoordelijkheid nemen voor je eigen talent en het geheel. Is het studiegeld een uitdaging? In het kader van vrijheid en verantwoordelijkheid raden we je aan een voorschot te nemen op je ‘levensinvestering’ (studiegeld) bij het Steunfonds Liberal Arts.

Je kunt een plan/aanvraag indienen bij het Steunfonds Liberal Arts voor Scholarships. Scholarships zijn financieringen (leningen) en reducties (kortingen) op het collegegeld.

De rente die je betaalt over de financiering wordt berekend in sociale verantwoordelijkheid. In plaats van euro’s aan de bank te betalen, betaal je rente door je in de toekomst maatschappelijk betekenisvol in te zetten. Wij investeren graag mee in jouw toekomst als vrijdenker en dwarsloper! Femke Halsema is een van de dwarslopers die je voorging. En op deze pagina vind je er nog meer.

Je kunt jouw plan/aanvraag indienen als je een kennismakingsgesprek hebt gehad en bent aangenomen voor het Liberal Arts Tussenjaar.

Waar betaal ik voor?

Wij bieden een fulltime Liberal Arts programma op een prachtige locatie in De villa Beek en Rooyen aan de rand van Utrecht, op het grensgebied van de stad en de Utrechtse heuvelrug. We hebben aparte dansstudio’s en theaterlocaties, een betrokken gemeenschap van kamerverhuurders.

In het jaar inbegrepen is een reis van een maand door Europa. Bovenal word je het hele jaar begeleid door een zeer betrokken en hoogopgeleid docententeam van kunstenaars en wetenschappers die minimaal een master hebben behaald in hun vakgebied.

Is het duur?

Dat ligt eraan, als je bijvoorbeeld een verkeerde studiekeuze maakt, kost je dat meer dan het Liberal Arts Tussenjaar. Stel: je leent van september t/m augustus het maximale bedrag bij DUO: € 1.037,63 per maand (hierin zit nog niet de aflossing voor het collegegeld) en besteedt gemiddeld € 696,- aan studieboeken dat jaar. Aan het einde van het studiejaar ‘kost’ een verkeerde studiekeuze dan € 12.451,56 exclusief boeken, plus de nodige teleurstelling en frustratie.

Wat kost het?
Collegegeld Tussenjaar 2020/2021

Toelichtingen

• Inkomen: het gezamenlijk belastbaar verzamelinkomen van de ouders/verzorgers over het belastingjaar 2018.
  • Vermogen: de gezamenlijke grondslag sparen en beleggen in box 3 (exclusief heffingsvrij vermogen).

Aftrekmogelijkheden

• Vroege inschrijverskorting (€ 250,-): indien getekend inschrijfformulier en €395 inschrijfgeld voor 1 juni 2020 ontvangen zijn.
  • Betalingskorting bij betaling ineens (2%).
  • Scholarschip Steunfonds Liberal Arts reductie via een scholarship, op aanvraag.

Opties voor eigen bijdrage

• Belastingvrije schenking (€ 5.428,-): bedrag dat jaarlijks geschonken mag worden door ouders aan kind (hoogte bedrag 2019).
  • Passend werk (€ 3.000,-): door van tevoren te werken in de zomer of passend werk te vinden op woensdag, zaterdag of zondag.
  • Organiseren eigen crowdfunding: zelf een vorm van Crowdfunding organiseren, zodat anderen gaan mee-investeren in jouw toekomst.

Overige regelingen

• Betaling in termijnen op aanvraag
  • Scholarship Steunfonds Liberal Arts lening via een scholarship, op aanvraag

Meer informatie

Neem gerust contact op met het team van ons Bedrijfsbureau, we denken graag mee over hoe we het Liberal Arts Tussenjaar voor jou mogelijk kunnen maken.

Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.