Tussenjaar goedkoop of duur?

Het goedkoopste tussenjaar is gewoon ergens gaan werken. Het gevaar is dan echter dat je makkelijk in een sleur of routine terecht komt, zelfs als je naar een land of stad gaat waar je enorm nieuwsgierig naar bent. Sleur en routine zijn nou juist niet de ingrediënten om te ontdekken wie je bent en wat je wil met je leven. De kans is groot dat je na het jaar werken nog steeds niet weet wat je wil.

De Vrije Hogeschool biedt als enige organisatie in Nederland een oplossing voor het feit dat inspirerende en degelijke tussenjaren duur zijn. Aangezien de Vrije Hogeschool al meer dan 45 jaar bestaat is er een groot netwerk van oud-studenten en bevriende organisaties, die je financieel kunnen en willen steunen als jij en je ouders het collegegeld voor het Liberal Arts Tussenjaar niet kunnen betalen. Een fonds dus.

Daarnaast werkt de Vrije Hogeschool zo dat mensen die minder geld te besteden hebben minder collegegeld betalen dan mensen die veel geld te besteden hebben. (De Vrije Hogeschool collegegelden liggen tussen € 6.250,- en € 15.995,-). Solidariteit.

Daardoor zijn we dus geen eliteschool. We zijn een niet-gesubsidieerde instelling voor hoger onderwijs en willen voor iedereen toegankelijk zijn.

De afgelopen jaren zijn er zelfs beurzen ter beschikking gesteld aan vluchtelingen, die helemaal geen collegegeld konden betalen. Als je weinig te besteden hebt, is het Liberal Arts Tussenjaar dus niet duur, of zelfs goedkoop. Daarmee zorgen we tevens voor een gezonde en dus diverse groep studenten, verschillend in herkomst, opleidingstype, etnische achtergrond, politieke achtergrond, gender, geaardheid en talenten. Er zijn op de Vrije Hogeschool altijd studenten te vinden die bij je passen. Vrienden voor het leven!