KENNIS Op maandag en dinsdag doe je projecten, in wat wij noemen labs, die te maken hebben met kennis over jezelf en de wereld. Je gaat dus op (zelf)onderzoek uit. Wat is er in jouw leven gebeurd en hoe heeft dat je gevormd? Wat vind je belangrijk? Wat is jouw levensfilosofie? Waarin ben jij anders dan anderen en hoe kan je daarmee het verschil maken in de wereld? Hoe ziet Europa er over tien jaar uit en wat biedt dat voor kansen, specifiek voor jou? Je werkt toe naar een Ted Talk. Tussendoor doe je fysieke oefeningen, sport, spel, koorzang, want je bent ook je LICHAAM! Op dinsdagavond zijn er films, of organiseer je met andere studenten theateravonden, bonte avonden, feesten, etc. Woensdag is vrij! Sommige studenten willen dan werken, anderen besteden deze tijd aan het werken aan opdrachten… die je jezelf geeft!

KUNST Op donderdag en vrijdagochtend ben je bezig met kunst. Theater, muziek, beeldende kunst, schrijven, het kan van alles zijn. Per periode kies je een vak. Waarom zoveel tijd voor kunst? Omdat je in de kunst leert te doen in plaats denken en piekeren. Het is VALLEN EN OPSTAAN in de kunst, daar wordt je sterker van, het geeft je vertrouwen. Je hoeft niet ergens goed in te zijn, het gaat erom dat je leert ontdekken hoe jij het beste kan creëren, plannen, etc.

ONDERNEMEN  En dan is het vrijdagmiddag en kom je samen met jouw coachingsgroep, ongeveer vijftien studenten en een coach, die je het hele jaar door vaak ziet. Hier bespreek je vertrouwelijke, persoonlijke dingen, maar je geeft jezelf ook opdrachten, die je hier bespreekt. Ondernemen in het klein: een REËEL VOORNEMEN hebben en dat uitvoeren Lukt het je, voor de volgende bijeenkomst? Ook werk je beetje bij beetje toe naar je studiekeuze vóór 1 mei. Maar er zijn nog veel meer toekomstvragen: wat voor stad past bij jou, wat voor woonsituatie, hoe kan jij het beste leren, wat heb je nodig om positief te blijven, hoeveel tijd heb je voor jezelf nodig, hoe kan je je sociale leven het beste inrichten, waar haal je discipline vandaan, etc.

En als je dan tot goede keuzes en toekomstplannen bent gekomen, ga je je zelfstandigheid testen, door een INDIVIDUEEL PROJECT te bedenken. Een persoonlijke onderneming. Iets dat voor jou belangrijk én leuk is om te doen. Niet te hoog gegrepen, maar ook niet te makkelijk. Iets waar je trots op bent, als het lukt. Een theorie uitdenken, een gedichtencyclus schrijven, een regime naleven qua voeding en/of beweging, foto’s maken, filmpjes, songs, oefeningen bedenken, etc. etc.

Echter… je doet dit individuele project tijdens een AVONTUURLIJKE REIS van een maand! Die maak je met een groep studenten, het is een groepsonderneming. Zo gaat het namelijk altijd zijn: je kan wel je eigen doelen nastreven, maar je hebt te maken met andere mensen die ook hun doelen nastreven. Collega’s, vrienden, medestudenten, waarmee je ook gezamenlijke belangen en doelen hebt. Hoe manifesteer jij jezelf? Hoe kom je op voor je eigenbelang én het groepsbelang? Hoe werk je samen? Hoe help je anderen? Ondernemen dus, persoonlijk leiderschap ontwikkelen, zodat je als je gaat studeren precies weet waar je de discipline en het uithoudingsvermogen vandaan haalt, hoe je kan samenwerken, wanneer en hoe je om hulp vraagt. Zo ga je moeilijke tijden en struikelvakken overleven én mooie momenten creëren en daar enorm van genieten!

Als je terugkomt van de reis, jezelf hebt getest, je individuele opdracht hebt voltooid, zijn er nog enkele weken, waarin je alles duidelijk op een rij zet. Dat wat je over jezelf ontdekt hebt, dat wat je allemaal wil in je leven en wat je de komende tijd in welke volgorde wil gaan doen: een heel CONCREET TOEKOMSTPLAN Niet alleen weet je wat je waar gaat studeren, je weet ook hoe je het best kan studeren, met welke mindset. Je weet hoe je wil wonen, wat voor mensen je om je heen wil hebben, hoe je je tijd wil indelen, hoe je geestelijk en fysiek gezond blijft, waar je op moet letten, wat je valkuilen zijn en bij wie je op tijd om hulp vraagt. Daarmee kan je vooruit!