Zodra je studiekeuze gemaakt is, ga je een maand lang op reis door Europa! Het wordt voorjaar. Je weet wat je gaat doen. Je bent klaar voor avontuur!

Reizend door de veranderende landschappen van Midden-Europa; Tsjechië, Oostenrijk, Slovenië en Kroatië oefenen we hoe het is om deel uit te maken van een klein reisgezelschap. De keuze voor het Tussenjaar is ook de keuze voor een prachtige reis. De natuur, oude Midden Europese steden, kastelen en dorpen en hun geschiedenis dagen je uit jezelf uiteen te zetten met wat je tegenkomt, zowel om je heen als in jezelf. Alles in het teken van wie jij bent, wat je kan en welke kant je op wilt.

Je weet nu wat je gaat studeren, maar hoe ga je je leven als geheel leiden? Op wat voor plekken tijdens deze reis voel je je thuis? Wat zegt dat over hoe je volgend jaar moet wonen, studeren, werken, reizen? Wat wordt dus het design van je leven, voor de komende tijd? En binnen welke kaders valt dit design? Ben jij een wereldburger, een Europeaan, een Nederlander, een Fries? Al reizend ga je zien wat deze begrippen voor je betekenen en hoe je gebruik kan maken van de wortels en de waarden die je hebt.

Intussen stel je haalbare doelen, zowel individueel als samen, en maakt je voornemens waar. Dat geeft vertrouwen. Je kijkt terug op het eerste deel van het jaar, maar verbindt je ook met de plekken waar je bent. Wat is er voor jou en voor de groep te vinden? En je kijkt vooruit.

Deel deze pagina: