Je bent tussen de 17 en 27 jaar en hebt havo of vwo gedaan, of je moet nog maximaal twee certificaten. Opleidingsniveau is van belang, maar niet in alle gevallen doorslaggevend. We kijken ook naar de persoon en motivatie.

Examen niet gehaald? Wat nu?

Niet geslaagd? Wat nu? De middelbare school ben je ontgroeid. Je wilt vooruit. Je wilt niet wegzakken. Je wilt een fantastisch jaar met inspirerende inhoud, samen optrekkend met medestudenten, met een internationale reis en met een voorbereiding op je toekomstige studie. Maar je moet nog een of twee vakken doen? Hoe gaat dat samen? Maak van de nood een deugd. Met wat creativiteit is heel wat mogelijk. Op de Vrije Hogeschool kun je een inspirerend en creatief jaar hebben en slagen voor je havo of vwo-diploma. Het programma biedt ruimte en extra begeleiding bij het behalen van je eindexamenvakken.

VAVO en Vrije Hogeschool

De Vrije Hogeschool biedt een kans om naast het programma van de Vrije Hogeschool je VAVO programma te blijven volgen. Dit afhankelijk van hoeveel vakken je over moet doen voor je VAVO traject. Vraag een kennismakingsgesprek aan om de mogelijkheden te bespreken.

De toelating bestaat uit twee onderdelen: een kennismakingsgesprek en een inschrijving. In het kennismakingsgesprek verwoord je je motivatie, en kun je al je vragen kwijt. Meteen na het gesprek krijg je te horen of je bent aangenomen. De aanmelding wordt definitief door het ondertekenen van het inschrijfformulier.