Het is zover. Je werkzame leven is (bijna) voltooid. De verplichtingen in de vorm van werk en gezinsleven veranderen binnenkort, of zijn al veranderd. Pensioen, heerlijk, dacht je altijd, die vrijheid die er dan ontstaat. Maar nu? Wanneer ben je eigenlijk begonnen je oud te voelen?

Met een spectaculair gestegen gezonde levensverwachting ontstaat er een fase na je werkende leven of pensionering die onnoemelijk veel mogelijkheden en ruimte biedt. Dagblad Trouw deed onlangs onderzoek naar mensen in de derde levensfase, zogenaamde ‘YEPS’ (young elderly persons). De Vrije Hogeschool start in oktober 2021 voor de vijfde keer met de Masterclass Levenskunst Derde Levensfase die handvatten geeft om te onderzoeken hoe je deze fase van je leven vorm kunt geven.

Pensioen in zicht?

Ga je binnenkort met pensioen of ben je net gepensioneerd? Wat wil je de komende tijd maken van je leven? Wat zijn in jouw leven tot nu toe de belangrijkste lijnen? Waar gaat het om, in vriendschappen, in liefde, in familiebanden en in werk? En wat heb je jezelf, anderen of de maatschappij de komende tijd te bieden? Welke levenservaringen wijzen naar je toekomst? Of wil je iets radicaal veranderen? En met wie of wat wil je je de komende tijd verbinden? 

De Masterclass Levenskunst Derde Levensfase helpt je, met allerlei werkvormen, bij het bepalen van de invulling van de nu voor je liggende derde levensfase: een mooie, inspirerende en bezielde tijd.

Lees meer over de inhoud en het resultaat van de Masterclass Levenskunst. Bekijk het interview met twee van onze alumni. 

Het aanvangsniveau van de Masterclass Levenksunt voor de derde levensfase is bachelor.

Volgende startdatum

De volgende Masterclass Levenskunst Derde Levensfase start op woensdag 6 oktober 2021.

Bekijk de online brochure

Klik hier om de digitale brochure te bekijken.
Liever de brochure per post ontvangen? Laat ons even je adres weten en we sturen je een exemplaar toe. Vul hier het formulier in!

Kosten

De kosten voor de Masterclass Levenskunst Derde Levensfase bedragen € 1.995,-, dit is inclusief een verzorgde, vegetarische lunch (m.u.v. dagen waarop Art Based Learning op locatie plaatsvindt). Het is mogelijk om in termijnen te betalen.

Professionaliseringsbudget

Wil je de masterclass graag doen en werk je in het onderwijs? In alle onderwijscao’s heeft de AOb de afgelopen jaren afspraken gemaakt over professionalisering en nascholing. Je hebt recht op een flink aantal klokuren en je mag zelf beslissen hoe die uren worden ingezet.
Bekijk hier in de cao van je eigen sector wat er over scholing is afgesproken.

Nieuwsgierig?

Je bent van harte welkom! Kom de sfeer proeven en kennismaken, maak een afspraak voor een individueel en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Beeld Header © Han Ernest

Lees hier het prachtige artikel van Joke Hermsen. ‘Van tijd hebben naar tijd zijn.’

Deel deze pagina:

Aankomende evenementen

30 september 2021

Informatieavond | Masterclass Levenskunst | 30 september

Masterclass-Levenkunst-Derde-Levensfase-VrijeHogeschool-na-pensioen-pensionering
06 oktober 2021

Start Masterclass Levenskunst 3e Levensfase (Pensioen) | 6 oktober