Het is zover. Je werkzame leven is (bijna) voltooid. De verplichtingen in de vorm van werk en gezinsleven veranderen binnenkort, of zijn al veranderd. Heerlijk, dacht je altijd, die vrijheid die er dan ontstaat. Maar nu? Wanneer
ben je eigenlijk begonnen je oud te voelen?

Met een spectaculair gestegen gezonde levensverwachting ontstaat er een fase na je werkende leven die onnoemelijk veel mogelijkheden en ruimte biedt. Dagblad Trouw deed onlangs onderzoek naar mensen in de derde levensfase,  zogenaamde ‘YEPS’ (young elderly persons). De Vrije Hogeschool  start in oktober 2020 voor de vierde keer met de Masterclass Levenskunst die handvaten geeft om te onderzoeken hoe je deze fase van je leven vorm kunt geven.

Je staat op de drempel van een nieuwe levensfase en beseft – misschien wel meer dan ooit dat ook deze fase vraagt om goede keuzes, zinvolle uren, om inspiratie en om geluk. De toekomst is weliswaar korter dan het verleden, maar de tijd die voor je ligt, biedt onnoemelijk veel ruimte.

De Masterclass Levenskunst helpt je, met allerlei werkvormen, bij het bepalen van de invulling van de nu voor je liggende derde levensfase: een mooie, inspirerende en bezielde tijd.

Wat wil je de komende tijd maken van je leven? Wat zijn in jouw leven tot nu toe de belangrijkste lijnen? Waar gaat het om, in vriendschappen, in liefde, in familiebanden en in werk?

En wat heb je jezelf, anderen of misschien wel de maatschappij de komende tijd te bieden? Welke levenservaringen wijzen naar je toekomst? Of wil je iets radicaal veranderen? En met wie of wat wil je je de komende tijd verbinden? 

Lees meer over de inhoud en het resultaat van de Masterclass Levenskunst. Bekijk het interview met twee van onze alumni. 

Startdatum 2020

De Masterclass Levenskunst gaat begin oktober 2020 weer van start. Neem even contact op als je vrijblijvend op de hoogte wilt worden gehouden van informatieavonden. 

Bekijk de online brochure

Klik hier om de digitale brochure te bekijken. Liever de brochure per post ontvangen? Laat ons even je adres weten en we sturen je een exemplaar toe. 

Kosten

De kosten voor de Masterclass Levenskunst bedragen € 1.800,-, dit is inclusief een verzorgde, vegetarische lunch (m.u.v. dagen waarop Art Based Learning op locatie plaatsvindt). Het is mogelijk om in termijnen te betalen. 

Nieuwsgierig?

Je bent van harte welkom! Kom de sfeer proeven en kennismaken, maak een afspraak voor een individueel en vrijblijvend kennismakingsgesprek.