In deze masterclass gaat het om meesterschap. Als leermeester sta je in verbinding met de diepere grond van het bestaan: het heilige, allesomvattende principe van het leven. Intuïtie, inspiratie en imaginatie komen samen.

Er wordt gewerkt met een canon van filosofische en literaire teksten die behoren tot de belangrijke en nu voor jou relevante werken uit de westerse cultuur. Deze great works verbind je met jouw levenscasuïstiek. Dit is inspirerend voor jezelf en voor iedereen in de groep, die bestaat uit maximaal 16 jong- of bijna gepensioneerde deelnemers.

Uiteraard begeleiden we je uiteindelijk bij het opstellen van een concreet, op jou toegesneden plan voor de levensfase die voor je ligt. Daarbij werken we zowel met methodieken uit loopbaancoaching en biografische begeleiding, als met de moderne levenskunstvisie op morele zelfzorg en zelfsturing.

Voorbeeld programma (onder voorbehoud)
Het programma vindt om de week plaats op woensdagen (m.u.v. vakanties). Het programma start om 10.00 uur ’s ochtends. Na een korte pauze in de ochtend is er mogelijkheid om oefeningen en opdrachten die thuis zijn gedaan te bespreken en hierover met elkaar in gesprek te gaan. Dit gaat deels om opdrachten die liggen op het terrein van loopbaan coaching en deels om oefeningen die liggen op het gebied van de Filosofie van de Levenskunst. Na de (verzorgde) lunch start het middagprogramma (tot 17.00 uur).

 OchtendMiddag
1Biografisch schrijvenBiografisch schrijven
2Filosofie van de levenskunstBiografisch schrijven
3Filosofie van de levenskunstBiografisch schrijven
4Biografisch schrijvenBiografisch schrijven
5Filosofie van de levenskunstBiografisch schrijven
6Art Based Learning (museumbezoek)Art Based Learning (museumbezoek)
7Filosofie van de levenskunstBeeldende Kunst
8Filosofie van de levenskunstBeeldende Kunst
9Filosofie van de levenskunstBeeldende Kunst
10Filosofie van de levenskunstBeeldende Kunst
11Filosofie van de levenskunstLiteratuur
12Filosofie van de levenskunstLiteratuur
13Filosofie van de levenskunstLiteratuur
14Filosofie van de levenskunstLiteratuur
15EindpresentatiesEindpresentaties

 De volgende stap zetten? 
 Maakt hier je afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Deel deze pagina: