We schrijven voortdurend. To do lijstjes, mails, documenten voor school of werk. We zijn constant bezig de juiste woorden te vinden voor wat we willen uitdrukken. Dit doe je nooit alleen, vaak samen met je innerlijke criticus die corrigeert. De backspace knop is een seconde van je weg. Hoe vaak zouden we die knop indrukken op een dag? Hoe vaak is een woord of zin niet goed genoeg?

Om creatief te kunnen schrijven is het nodig die innerlijke criticus een stapje terug te laten zetten om ruimte te geven aan alle woorden en zinnen die opkomen zonder dat het gelijk perfect hoeft te zijn.

Tijdens deze online workshop krijg je steeds diverse schrijfopdrachten thuisgestuurd en onderzoek je wat jouw eigen vorm is in het schrijven. Je leert de basis tips en tricks van het proza schrijven kennen. Krijgt in dialoog nauwkeurige feedback op je teksten. En werkt uiteindelijk toe naar een tekst die echt tijd, aandacht en ruimte heeft gekregen. Een tekst, niet alleen voor jezelf, maar ook voor een lezer. Een tekst vanuit jouw eigen onderzochte thema’s.

Een workshop waarin je niet vast zit aan specifieke tijden en dagen. Gedurende twaalf weken, krijg je op maandagen het werkboek van die week toegestuurd. In dit werkboek vind je verschillende schrijfopdrachten, die gedurende de weken steeds meer op jou als individu met jouw eigen thema’s toegepast zijn. Zo krijg je een persoonlijk traject. In het werkboek vind je deadlines wanneer je uiterlijk je geschreven werk instuurt, wanneer jij schrijft, bepaal je zelf! Gedurende de twaalf weken zijn er twee momenten ingepland voor individuele gesprekken waarin er ruimte is om te bespreken wat je graag zou willen en met feedback over je geschreven werk.

Aan het einde van de zes weken is er de mogelijkheid je eindtekst te publiceren op de Dwarslopers.nl website. Om zo je werk aan een groter publiek te tonen (dit is niet verplicht). Tevens ontvang je een certificaat creatief schrijven.

Omdat het een individueel traject is, is het niet nodig ervaring te hebben in het schrijven. Met meer ervaring wordt daar op individueel niveau naar gekeken. Een workshop voor ernaast om zo ook je creatieve kant de ruimte te geven.

Praktische informatie:

12 weken

Geen vaste dagen, jij schrijft wanneer dat voor jou past. Startdatum cursus in december 

Ervaring in het schrijven is niet belangrijk voor deelname.

Benodigdheden: laptop, pen, schrijfboekje

Cursusgeld: € 240

Dit programma wordt gegeven door schrijfster Lasse van Strien.

 

Aanmelden

Meld je aan door onderstaand formulier in te vullen. (Doorgang cursus: 12 deelnemers.) 

    Ik wil de Vrije Hogeschool nieuwsbrief ontvangen, ik kan me altijd afmelden.

    Privacy statement
    Ik ga akkoord met de manier waarop de Vrije Hogeschool mijn persoonsgegevens verwerkt.*

    Deel deze pagina: