Een Tussenjaar moet betekenisvol zijn. Dat geldt bij uitstek voor jou. 

Je wilt toekomst maken, vol in het leven staan, geen saaie lessen volgen en zeker geen kennis reproduceren waarvan het belang voor jouw toekomst onduidelijk is. Daarnaast wil je tempo maken en midden in het leven staan. Ook wil je weten of dat wat je leert ertoe doet in de samenleving.   

Het is belangrijk voor je, jezelf te zijn in een wereld die groter is dan de plek waar je bent en die verantwoordelijkheid en creativiteit van je vraagt. Je wilt onderzoeken waar jouw passie ligt, voor je gaat studeren. Lees mee!

In een notendop

Daarom vertellen we je in deze paragraaf op een beknopte wijze over het programma.

Je volgt een intensief trainingsprogramma met zoveel mogelijk contactonderwijs (50%-100%). In jouw programma werk je met topdocenten die ook een rol spelen in de wereld buiten school. In de eerste plaats ontwikkel je creativiteit in de kunstvakken, kritisch denkvermogen in de labs en initiatiefkracht in Creative Factory’s. Samen met kunstenaars en wetenschappers organiseer je een festival, je kiest een kunstreis, een filosofische reis of een uitdagende Bike-tour. Gedurende het hele jaar wordt je gecoacht om tot een weloverwogen studiekeuze te komen. En tenslotte  maak je vrienden voor het leven! 

Het Liberal Arts jaar draait om jou: je werkt aan persoonlijk leiderschap, creativiteit en inzicht. 

Hoe ziet jouw Tussenjaar eruit?

Het Liberal Arts bij de Vrije Hogeschool is verdeeld in drie modules, met drie accenten, dat betekent:

1. Trimister 1 Onderzoeken (Labs)
2. Trimester 2 Ontwerp (Ateliers)
3. Trimester 3 Ondernemen & Travel Experience (Creative factory)

De kern van het Liberal Arts Tussenjaar is de erkenning van de mens als creatief – denkend – en handelend wezen, met een specifieke eigen opgave in de wereld. 
 
Bekijk hier het programma en weet je dat een Travel Experience is onderdeel van jouw Tussenjaar! 

Tot slot, lees hier het Tussenjaarverhaal van Mara, student aan de Vrije Hogeschool.

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek

Heb je vragen, wil je gebeld worden of een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en/of rondleiding? Vul gerust onderstaand formulier in! Na een kennismakingsgesprek weet je binnen twee weken of je bent aangenomen. Je kunt ons ook bellen of appen.

    Ik wil de Vrije Hogeschool nieuwsbrief ontvangen, ik kan me altijd afmelden.

    Privacy statement
    Ik ga akkoord met de manier waarop de Vrije Hogeschool mijn persoonsgegevens verwerkt.*

    Deel deze pagina: