Studiekeuzestress

Ieder jaar zien we voor het Liberal Arts Tussenjaar studenten binnenkomen met veel vragen. Wat ons daarbij opvalt is de enorme druk en verwachtingen die jullie ervaren. Jullie moeten van de samenleving, moeten van de politiek, moeten van je ouders en moeten uiteindelijk ook van een stemmetje in jezelf.  Je moet komen tot een doel, een keuze, als uitgangspunt voor een geslaagd leven. Dit doel is het eindpunt. Alles is daaraan ondergeschikt. 

Een ander uitgangspunt voor een tussenjaar

Op de Vrije Hogeschool beginnen we vanuit een ander verhaal, dat niet begint bij een beperkte doeloriëntatie, de studie of beroepskeuze, maar bij een proces van zelfontwikkeling, als belangrijkste in het leven. Succes meet je niet af aan je goede baan, je auto, je mooie huis, maar aan of je een interessant persoon bent om mee te praten. Zou ik met jou een treinreis van drie uur willen maken? Dat is waar het om draait.

Studiekeuze als proces van zelfkennis
Follow your dreams and never give up

Lees hier het artikel over het belang van het maken van een goede studiekeuze en het proces daar naar toe.

Studiekeuze coaching in het tussenjaar

In een kleine vaste groep met een studieloopbaancoach heb je wekelijkse loopbaan- & studiecoachingssessies. In deze groep maak je gericht stappen richting jouw studiekeuze. 

Daarnaast werk je aan persoonlijke leerdoelen en creëer je een eigen portfolio. De coaching wordt afgesloten met een toekomstplan presentatie waarin je jouw antwoord formuleert op de vragen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?  

Doel van het Liberal Arts Tussenjaar

De Vrije Hogeschool wil jonge mensen de ruimte bieden om te werken aan je eigen levensmotief. Niet als doel op zichzelf, maar om een vrije bijdrage te kunnen leveren aan de wereldontwikkeling, hoe bescheiden ook. Het ontwikkelen van je levensmotief is fundamenteel mensenrecht. Elk mens mag er zijn. Het complement is, dat elk mens de innerlijke opgave in zich draagt bij te dragen aan de ander. 

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek

Heb je vragen, wil je gebeld worden of een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en/of rondleiding?

  Ik wil de Vrije Hogeschool nieuwsbrief ontvangen, ik kan me altijd afmelden.

  Privacy statement
  Ik ga akkoord met de manier waarop de Vrije Hogeschool mijn persoonsgegevens verwerkt.*

  Deel deze pagina:

  Aankomende evenementen

  11 november 2021

  Atelier Meeloopdag | Liberal Arts Tussenjaar | 11 november

  27 november 2021

  Open Dag | Liberal Arts Tussenjaar | 27 november

  Heroriëntatietrimester keuze life coaching
  16 december 2021

  Meeloopdag Ted Talks | Liberal Arts Tussenjaar | 16 december