fbpx
Biografie

Mijn missie is om de mens te helpen, te ondersteunen en dan vooral kinderen, omdat ik het fijn vind met hen te werken. Vanaf mijn jeugd nam ik vaak de zorgzame taak op me. Een van mijn kwaliteiten, maar langzamerhand kwam ik erachter dat dit ook mijn valkuil is. Alle zorg te dragen op mijn schouders. Ik begon te twijfelen over mijn keuze om juf te worden.

Heel mijn leven heb ik nooit een klas over moeten doen. Ik moest en zou de pabo ook in één keer halen. Dat streven legde ik mezelf op. Ik ben erg blij dat ik deze pauze heb genomen, anders had ik nu in mijn laatste jaar gezeten. Dan zou ik 20 zijn geweest wanneer ik mijn diploma had gehaald en voltijd voor de klas had gestaan.

Via een vriendin kreeg  ik te horen over de Vrije Hogeschool, het trok me aan maar tegelijkertijd vond ik het spannend. ‘Wat als ik hierna me er niet meer toe kan zetten om te gaan studeren?’

Een pauze was wat mijn lichaam mij vertelde dat ik nodig had maar wat ik mezelf eigenlijk niet gunde. Maar ik ging het aan en de Vrije Hogeschool stimuleert. De Vrije Hogeschool creëert een plek om gelijkgestemden bij elkaar te laten komen, vriendschappen te sluiten en te onderzoeken. Ik heb het het afgelopen jaar ontzettend leuk gehad en de Vrije Hogeschool heeft me geholpen met het ontdekken wat ik wil doen met onder andere mijn zorgzame kwaliteiten.

Door dit jaar ben ik nieuwsgieriger naar de wereld gaan kijken en naar de uitdagingen die het mij te bieden heeft. De lessen van de Vrije Hogeschool zie ik doorvloeien in mijn dagelijks leven, het heeft me verrijkt en ontplooit. Met deze ervaring ga ik nu beginnen aan de studie Vaktherapie aan de HAN in Nijmegen.

 

Deel deze pagina: