fbpx
Biografie

Na mijn MBO studie in Mode niveau drie had ik het helemaal gehad met het reguliere schoolsysteem. Alles was gebaseerd rondom tijd, deadlines en er was zoveel werkdruk toen ik afstudeerde. Ik had iets anders nodig. Ik besloot een jaar op reis te gaan om meer zelfstandigheid en mijn eigen kwaliteiten te ontdekken omdat ik op school vaak alleen werd bekritiseert op mijn tekortkomingen.

Na een halfjaar gereisd te hebben kwam ik met nieuwe energie weer terug aan in Nederland. Ik wilde graag doorstuderen maar zat vast aan een MBO niveau 3 diploma terwijl mijn droom was te gaan studeren aan de kunstacademie.

Van vrienden kreeg ik een artikel in mijn handen gedrukt over het Liberal Arts Tussenjaar. Een Tussenjaar waarin ik de ruimte zou krijgen om me zowel op intellectueel als op creatief niveau voor te bereiden op de studie die ik graag wilde gaan volgen. Ik besloot me aan te melden.

Het was een bewogen jaar met nieuwe ervaringen, vrienden, lessen waar ik nog steeds veel aan heb en regelmatig aan terugdenk.

Ik denk met veel plezier terug aan een tijd op een school waarin ik volledig mezelf mocht en kon zijn. Het reguliere schoolsysteem zou hier een voorbeeld aan kunnen nemen.

De docenten waren voor mij echt stuk voor stuk speciaal en ik bewonder hun passie voor hun vak en hoe ze die passie aan ons overbrachten. Ik heb medestudenten zien opbloeien tijdens de lessen terwijl ze normaal zouden zeggen: ‘Ach dat is toch niks voor mij’.

Ik ben uiteindelijk na dit bijzondere jaar toegelaten tot de Kunstacademie in Breda het AKV St. Joost. Ik ben nu net een jaar afgestudeerd en focus me nu op het maken van bio-afbreekbare materialen voor de kunst die ik als sinds ik in het Tussenjaar zat wilde exposeren in de natuur. Mijn connectie met de natuur was al sterk doordat dat ik ben opgegroeid op een boerderij. Echter was het dankzij dit jaar dat ik er woorden aan durfde te geven en leerde wat die liefde voor de natuur voor mij betekent.

Deel deze pagina: