fbpx
Biografie

Graag breng ik mensen daar, waar het ‘echt’ over gaat in het leven. Daarom boeit het werken met levensverhalen me zo. Ons levensverhaal, dat ‘broze, briljante bolwerk’, is niet minder dan ons ‘geestelijke thuis’. Ik geniet er zeer van om met een groep mensen schrijvend terug te kijken op ieders leven door in te zoomen op kleine gebeurtenissen (en vervolgens weer uit te zoomen). Want: het beschrijven van een reeks gebeurtenissen via eenvoudige schrijfopdrachten maakt zoveel zichtbaar: je ontwikkeling, dat wat voor jou belangrijk is in dit leven, dat wat jij hier op aarde komt brengen. En het mooie is dat iedereen in zo’n schrijfsetting zich met elkaar verbindt. Iedereen wordt zichtbaar via de kleine teksten die hij/zij wil voorlezen. En dan blijkt dat deelnemers veel in elkaars verhalen herkennen, waardoor ingewikkelde thema’s als vanzelf – hoe troostrijk – een universeel karakter krijgen.

EXPERTISE
Ik werk allereerst vanuit mijn expertise als biografisch coach en de kennis die ik heb opgedaan over wetmatigheden in iedere biografie. Daarnaast maak ik gretig gebruik van mijn achtergrond als neerlandica (taalbeheerser) plus mijn jarenlange ervaring als journalist, tekstschrijver en redacteur en groepswerker (vormingswerk).
Het is fijn om vanuit die elkaar bevruchtende hoedanigheden te kunnen werken. Niet dat ik mijn loopbaan ooit van tevoren zo gepland heb. Maar, zoals dat in een mensenleven gaat: het is zo gelopen…

Deel deze pagina:
Opleiding & vakgebied

WERKGEBIEDEN
Vanuit mijn eigen bedrijf begeleid ik workshops autobiografisch schrijven voor uiteenlopende doelgroepen, geef ik les aan verschillende HBO-opleidingen, schrijf ik biografieën in opdracht. Ook ben ik trouwambtenaar.

OPLEIDING: HBO vormingswerk, Master Neerlandistiek, Opleiding Levenslopen (opleiding tot biografisch coach), Masterclass Autobiografisch schrijven.