Biografie

Na de middelbare school kon ik voor het eerst echt kiezen wat ik zou gaan doen met mijn leven. Zoveel keuzes, maar niet alles kan tegelijk. Alsof ik in een gangpad van een veel te grote supermarkt één van de dertig merken tandpasta moest kiezen. Alleen was deze keuze te belangrijk om er zomaar eentje te pakken. Zo kwam ik in eerste instantie bij de Vrije Hogeschool terecht, ik had hulp nodig bij de belangrijkste keuze van mijn leven. Of beter gezegd: wat wil ik met mijn leven gaan doen?

Ik ben iemand die het prettig vindt om over alles te spreken en zaken tot op het bot uit te zoeken. Daarvoor bood het Tussenjaar mij de perfecte bodem. Overal kon over gediscussieerd worden en iedereen was erop uit elkaar uit te dagen door de juiste vragen te stellen. Zo kwam ik er steeds meer achter wat voor mij belangrijk is in het leven. De persoon die ik nu ben, is in veel opzichten geboren in dat jaar. Dankzij mijn medestudenten heb ik geleerd de stappen te zetten die ik wil in mijn leven. Hoe cliché ook: Ik heb geleerd steeds meer mezelf te zijn. Ik denk dat mensen onderschatten hoe belangrijk het is om van tijd tot tijd goed na te denken over het leven, wat het leven is en wat je ermee wilt. Wie je bent, wie je wilt worden en wat je belangrijk vindt. Als je een groep jonge mensen bij elkaar zet en ze een jaar het uitzoeken van deze zaken als hoofdopdracht meegeeft, gebeurt er iets moois. Dat is waarom het Tussenjaar me zo heeft helpen groeien.

Ik heb enorm getwijfeld tussen een muziekopleiding of een academische opleiding. Ik besloot beide te doen. Ik besloot dat ik een studie wilde kiezen puur op basis van wat ik interessant vind en dat ik mijn creativiteit binnen muziek niet aan banden wilde leggen met een opleiding. Muziek hield een belangrijke rol in mijn leven. Ik vormde tijdens het Tussenjaar de band waarmee ik nog 6 jaar door het hele land zou optreden en albums zou uitbrengen.

Alumnus jaar 2009-2010

OPLEIDING & VAKGEBIED