fbpx
Biografie

Al sinds mijn 10e schrijf ik muziek en had ik de droom om ‘iets’ met deze kunstvorm te doen. Als sarcastische puber had ik echter ook de droom om de huur te kunnen betalen – altijd een leuke uitdaging. Als kunstenaar wilde ik ook iets doen voor de wereld en sprak een universitaire studie me eveneens aan. Toen ik mijn VWO haalde, wist ik dus totaal niet hoe ik dit alles in een vorm kon gieten maar wilde ik ook niet zomaar halsoverkop een studie kiezen. Gelukkig kende mijn ouders – mijn moeder is oud-VH’er – het Tussenjaar en hoewel het me voorafgaand aan de opleiding met name tijd gaf om na te denken, zag ik in dat het me zoveel meer bood dan alleen rust toen ik eenmaal bezig was.

Het belangrijkste dat ik heb geleerd tijdens het Tussenjaar, op de Vrije Hogeschool, is niet alleen praktisch na te denken over wat ik wilde, maar vooral ook hoe en waarom. Wat voor een soort mens ik wil zijn, wat vind ik belangrijk en hoe kan ik mijn leven zo inrichten dat ik aan deze waarden trouw blijf? Vóór de Vrije Hogeschool had ik al half het plan om psychologie te gaan studeren, naar een grote stad te verhuizen en een bandje te starten – en na de Vrije Hogeschool heb ik dit ook gedaan. Het Tussenjaar gaf me echter niet alleen een geweldig jaar, het gaf me ook de kans om in te zien waarom ik deze keuzes maakte.

Inmiddels zijn we 10 jaar verder en werk ik als songwriter aan mijn studio-album, heb ik mijn eigen praktijk als Psycholoog NIP, na te hebben gewerkt in de verslavingszorg, schrijf en publiceer ik stukken en ben ik bezig met Brits-Nederlands onderzoek naar de effecten van muziek op geestelijke gezondheid. In mijn werk als psycholoog spreek ik veel jonge mensen die nu starten met ontdekken wie ze zijn en ik merk dat de dingen die ik op de Vrije Hogeschool heb geleerd, me helpen hen te motiveren zinvollere keuzes te maken. Een aantal heb ik het Tussenjaar aangeraden, dus wie weet wat de toekomst brengt!

Deel deze pagina: