Biografie

Toen ik op 9 september 2019 voor het eerst de Vrije Hogeschool binnenstapte was mijn grootste verlangen verbinding en vriendschap. Ik had een beeld in mijn hoofd hoe dit eruit zou zien, hoe ik het wilde. Het was mijn grootste wens om deel uit te maken van een groep waar iedereen zichzelf kon zijn. Om vriendschap te ervaren waarin ik aan een half woord genoeg had. Om mezelf eindelijk eens te ontmoeten, in plaats van mezelf steeds tegen te komen.

En deze wens kwam in vervulling; mijn perfecte plaatje kwam tot leven. Iedere dag had ik weer het gevoel dat ik in een warm bad stapte waar alles goed was en me niks kon overkomen. Gedurende het jaar voelde ik me steeds zelfverzekerder worden, steeds meer opengaan en steeds meer mezelf worden. Ik kreeg de tijd om mijn hobby’s te ontdekken, mijn interesses te volgen, en het belangrijkste van alles: ik hoefde het niet alleen te doen.

Toen het jaar voorbij was, dacht ik: check, doel bereikt. Ik kan de wereld aan, ik heb mezelf gevonden en ik ga dit nooit meer kwijtraken. Ik had zin in mijn studie, waarin ik mijn verschillende passies met elkaar kon combineren: een studie psychologie en het conservatorium.

Wat ik me niet realiseerde was dat alles toen pas begon. De transitie, van een groep waarin ik een plekje had naar compleet nieuw terrein op de universiteit, werd vermoeilijkt door de coronacrisis. Alles was online en van de 600 studenten ontmoette ik er slechts 11. Opeens stond ik er weer alleen voor; maar dit keer met het vertrouwen en alle ervaringen die het jaar me gebracht heeft. Toen het tussenjaar eindigde dacht ik dat ik klaar was. Dat ik alles eruit had gehaald en dat ik nu genoeg had gedaan. Wat ik me nu besef is dat ik tijdens mijn jaar op de VH alles in de grondverf heb gezet, en nu kan beginnen met schilderen. Op de VH heb ik mezelf gevonden, nu ben ik mezelf aan het ontdekken.

Hannelore vertelt over haar ervaring met het Liberal Arts Tussenjaar:

over het Lab Filosofie:

Lees hier meer over het Lab Filosofie.

en over het Lab Ecologie: