fbpx
Ilja Groenewegen
Biografie

Hoe behouden we waardevolle menselijke verbinding in een digitaliserende maatschappij? Of: hoe creëren we deze verbinding, als ze dreigt te verdwijnen? Dit soort vragen vormt ruim 15 jaar de fundering achter mijn inspanningen. Met als drijfveer uiteraard: het met elkaar tot leven wekken van de antwoorden hierop. Dat doe ik en heb ik gedaan als ondernemer, en als intrapreneur bij en voor verschillende organisaties die zich begeven op het snijvlak van cultuur en maatschappij.

Als ondernemer liep dit van het ontwikkelen van een digitale verbinding tussen het bedrijfsleven, de culturele sector en een community van meer dan 50.000 studenten; tot het creëren van opleidings- en werkgelegenheidskansen voor mensen met een achterstand tot arbeidsmarkt. Als intrapreneur heb ik me o.a. ingezet om inclusieve TV-formats te ontwikkelen voor LGBTI-medewerkers in het bedrijfsleven en ben ik, middels de inzet van virtual en augmented reality, verantwoordelijk geweest voor verschillende digitale oplossingen rondom educatie, kunst en maatschappij.

Ik sta bekend als een enthousiaste verbinder, katalysator en initiatiefnemer. Ik zet dingen in gang en kan nieuwe inzichten bieden. Ik ben eerlijk en doortastend en breng gedrevenheid, humor en overtuigingskracht.

De afgelopen vijf jaar heb ik als lid van het management team bij een aantal adviesbureaus gewerkt die als doel hebben de digitale wereld wat menselijker te maken. Letterlijk, door met een grote achterliggende community van ‘echte’ mensen in gesprek te gaan en hun input te betrekken bij de verdere ontwikkeling van producten en diensten.

MIjn intrinsieke drijfveren sluiten nauw aan bij die van de Vrije Hogeschool en ik ervaar het als een voorrecht om me, samen met dit team, in te kunnen zetten voor de change-makers van de toekomst.

Deel deze pagina: