fbpx
in het AD
Biografie

Toen ik aankwam op de Vrije Hogeschool zat ik in de knoop. Ik wist niet wat ik wilde doen, er waren honderdduizend mogelijkheden die ik allemaal tot in detail wilde onderzoeken. Ik was twijfelend en wat ik echt wilde kon nog niet naar voren komen. Het was moeilijk om de juiste keuze te maken omdat ik mezelf nog niet kende.

Gedurende het jaar werd ik verbonden met inspirerende mensen waarmee ik echte gesprekken heb gevoerd en veel mee heb gelachen. Elke keer dat ik het gebouw binnenliep voelde als thuiskomen, ik was hier veilig en durfde steeds vaker uit mijn comfortzone te stappen.

Door de verschillende vakken en de gesprekken met docenten en medestudenten heb ik ontdekt dat ik wil maken en creëren; ik wil verhalen vertellen met beelden. Doordat ik naar dit gevoel durfde te luisteren ben ik terechtgekomen bij Graphic Design aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Het is een brede opleiding waar ik mijn passies kan laten samenkomen. Ik experimenteer veel en maak affiches, collages, boekjes, foto’s, films en allerlei andere dingen. Over een paar jaar zou ik kunnen afstuderen met een boek, een film, een installatie, etc. Alles is mogelijk en ik kan mezelf volledig creatief uiten.

Het Tussenjaar is een plek waar ik heb ervaren, gespeeld en gevoeld. Als ik voor een belangrijke beslissing sta en me onzeker voel kan ik terugvallen op de bagage die ik daar heb gekregen. Dat geeft me stabiliteit. Intuïtief kan ik nu de juiste keuzes maken en op mijn gevoel vertrouwen.

Als ik iets voor mijn studie aan het maken ben word ik nog vaak overspoeld met heel veel ideeën, maar door het Tussenjaar durf ik de knoop door te hakken en ergens voor te gaan. Ik heb daar een basis gelegd waar ik nu op kan bouwen; mijn wortels zitten stevig in de grond en nu kan ik verder groeien.

Deel deze pagina: