fbpx
Biografie

Op de middelbare school zocht ik naar wie ik was en wat ik wilde in het leven. Tijdens een studiekeuzeles kwam ik de website van de Vrije Hogeschool tegen en ik voelde meteen dat ik dit wilde doen; ‘mezelf beter leren kennen en ontdekken wat ik nu echt wil in het leven’. In mijn eindpresentatie gaf ik toe dat dit een grote opgave was. Nu tien jaar later begrijp ik dat dit een proces is waar ik altijd mee door zal gaan. De Vrije Hogeschool was mijn startpunt voor deze ontdekkingstocht.

Na de Vrije Hogeschool ben ik gaan studeren en heb ik eerst een bachelor Culturele Antropologie gedaan. Een studie waarvan ik op de Vrije Hogeschool erachter kwam dat die goed aansloot bij mijn nieuwsgierigheid naar de wereld. Tijdens mijn studie heb ik in Ierland en Guatemala gewoond. Daarna kwam ik door vrijwilligerswerk bij Vluchtelingenwerk erachter dat ik graag met mensen werk en dat migratie mij enorm interesseert. Ik ben een master Sociologie & Migratie gaan volgen. Wat ik belangrijk vind is een bijdrage leveren aan de maatschappij op sociaal vlak.

In het buitenland wonen is voor mij altijd een wens geweest en na 2,5 jaar bij een organisatie te hebben gewerkt dat vluchtelingen begeleid met hun integratieproces in Nederland, maakte ik de keuze om naar Barcelona te verhuizen. Ik woon hier nu een jaar en geniet en leer elke dag van het leven hier. Ik heb mij in het buitenland altijd vrijer en meer uitgedaagd gevoeld om grenzen op te zoeken en verder te ontwikkelen.

Op de Vrije Hogeschool heb ik geleerd aan mezelf te werken en er hierdoor achter te komen wat ik wil. Ik vind dicht bij mezelf blijven belangrijk en ik merk dat ik de focus leg op wat voor mij goed voelt en mij hierin niet probeer af te laten leiden door de verwachtingen van de maatschappij of door anderen. Leven vanuit mijn hart, stapje voor stapje en meegaand op de golven van het leven.

Deel deze pagina: