Biografie

Tijdens mijn examenjaar wist ik al dat ik niet gelijk door wilde gaan met studeren. Ik voelde dat ik meer zou willen leren over mijn eigen ideeën, gedachtes en gevoelens in tegenstelling tot vooral kennis van buiten te moeten ontvangen. Ook wilde ik zeker weten of de studie waar ik interesse in had, University College Utrecht (Liberal Arts and Sciences), wel echt paste bij mij en mijn idealen.

Hoe ik mijn tussenjaar zou invullen wist ik in eerste instantie nog niet, dat voelde onprettig. Ik wilde graag een gestructureerd en waardevol jaar beleven, alleen wist ik niet hoe ik dit in mijn eentje voor mezelf zou kunnen organiseren. Toen kwam de Vrije Hogeschool op mijn pad. Het voelde meteen als thuiskomen, het hele programma, de sfeer en de plek spraken mij enorm aan.

Mijn jaar op de Vrije Hogeschool zit er ondertussen net een paar maanden op. Alle ervaringen en belevenissen zijn nog een beetje aan het bezinken. Ik ben er nu zeker van dat ik in augustus naar University College zal gaan.

Ook ben ik er dit jaar nog zekerder van geworden wat ik in deze wereld wil betekenen; ik wil onrecht bestrijden, vooral op het gebied van milieuvervuiling en dierenleed. Al lang raakten deze onderwerpen mij zeer, maar ik wist nog niet hoe ik om kon gaan met het verdriet en de woede die deze vormen van onrecht bij mij opriepen. Tijdens het jaar op de Vrije Hogeschool, toen ik ook voor het eerst op mezelf ging wonen, heb ik zo veel mogelijk op mijn eigen levenswijze gelet, ‘mijn voetafdruk’ zo klein mogelijk gehouden en ik heb geprobeerd mijn medestudenten hier ook meer bewust van te maken.

Mijn persoonlijke leven zie ik als de kleine schaal waarop ik invloed probeer uit te oefenen. Op grote schaal hoop ik later, door rechten te studeren en mij te verdiepen in milieu- en dierenrecht, nog meer bij te kunnen dragen aan een rechtvaardigere en mooiere wereld voor alle soorten op deze planeet.

In mijn jaar op de Vrije Hogeschool vond ik steun, vertrouwen en verbinding in mijn medestudenten en docenten om te blijven geloven in mijzelf en de missie die ik gevonden heb.

Opleiding & vakgebied

Liberal Arts Tussenjaar, Zeist.