fbpx
Liberal Arts Tussenjaar Open Dag
Biografie

Ik meldde me aan voor het Liberal Arts Tussenjaar op de Vrije Hogeschool om mijn portfolio uit te breiden en meer te leren over mijn muzikale passie om zo met een grotere kans toegelaten te worden tot het conservatorium.
Ik begon het jaar dus niet zoekend naar een ‘wat’, maar eerder naar een ‘hoe’.

In de diverse lessen heb ik verschillende manieren geleerd om mijn doel als succesvol muzikant te bereiken.
Mijn doel is om kunstenaar te worden met als hoofddiscipline muziek. Ik wil ervoor streven mijn zelfexpressie en passie tot een baan om te vormen. Ik ben ertoe bereid mijn leven daaraan te wijden, om zo mensen te kunnen inspireren en aan het denken te zetten.

In mijn Tussenjaar op de Vrije Hogeschool kwam in de laatste periode de Travel Experience aanbod. Ik koos voor de kunstreis, van vier weken, door Midden-Europa. Aangekomen in Polen, in het dorpje Mszana Dolna, zag ik vanuit ons onderkomen in de verte een bergtop. Die wilde ik beklimmen, daar op die top zitten en genieten van het uitzicht over de vallei. Op een vrije dag besloot ik me aan die klim te wagen. Toen ik het punt bereikte waar het asfalt ophield, besloot ik de berg hemelsbreed te beklimmen. Ik liep voor mijn gevoel naar het Noorden, recht ophoog, zonder de bergpaadjes te volgen. Er kwamen verschillende obstakels op mijn pad. Stromende beekjes, weilanden, hekken en modderige stukken recht omhoog. Toen ik uiteindelijk boven kwam, was het naaldbos uitgestrekt over de top. Er was nergens het uitzicht waar ik op gehoopt had.
Ik had de uitspraak al vaker gehoord, maar toen op de top van de berg klopte het pas echt.
‘De weg ernaartoe is belangrijker dan het resultaat.’

Daarnaast leerde ik op deze reis hoe belangrijk het soms is, je af te zonderen van alle dagdagelijks heden. Van al je gewoontes, vrienden die je dagelijks ziet, je matras, van dat wat je kent. Hierdoor voelde ik echte dankbaarheid voor alles wat ik heb. Ik ben onder andere door deze reis volwassener geworden.

 

 

Deel deze pagina: