fbpx
Biografie

Het jaar op de VH… Een eeuwigheid geleden, en zo essentieel in de loop van mijn leven!

Toen ik op de VH kwam was ik net terug van een half jaar reizen op Hawaii. Vervuld met liefde voor de natuur, voor de dolfijnen en voor het eiland, maar met een grote vraag hoe weer te landen in Nederland. Ergens was er een intuïtie; ik kan niet mijn hele leven lang op dit eiland zijn, ik wil me overal zo in verbinding kunnen voelen. Ik wil iets bijdragen in het leven, iets goeds brengen in een wereld die lang niet altijd goed voelt.

In de loop van het jaar, met name door dans en poëzie, vond ik mijn ziel weer terug in Nederland. En ik vond ook iets nieuws; een liefde voor, en interesse in, mensen. Dit leidde me in een prachtig pad van werken in jeugdpsychiatrie, met mensen en paarden en een studie in tantra.

12 jaar vooruit in de tijd: liefde en nieuwsgierigheid naar mensen, aarde en het leven zijn nog steeds leidend. Relaties, verbinding, intimiteit. Met onszelf, met elkaar, met de aarde, met het bestaan. Een verlangen om te onderzoeken IN het contact, IN mijn lichaam, IN mijn gevoel. Niet meer weg van, ergens anders waar het beter voelt.

En in dit onderzoek belandde ik, en landde ik, weer op Hawaii.

Ik ontmoette mijn geliefde in Portugal, in een community die zich bezighoudt met de grote vragen in het leven. Er was een onmiddellijke herkenning, een weten dat ik, en wij, iets te onderzoeken hebben samen. Hij bleek, toevallig, op Hawaii te wonen, precies op het eiland waar ik me zo diep thuis voelde op mijn 18e.

Ik waagde de sprong en vertrok, niet wetende of dat voor twee weken of altijd zou zijn. En nu, vier jaar later, ben ik hier nog. Op Hawaii, in verbinding met mijn lief.

Onze passie en liefde voor relaties, voor daadwerkelijke liefde, waarheid en verbinding tussen mensen is de motor voor ons werk.

Return to Intimacy was de naam van onze eerste workshop samen en dat is nog steeds wat ik voel. Return to intimacy, met mezelf, met mensen om mij heen, met het leven! Met alles wat mooi is, en alles wat lelijk is. Met vreugde en angst. Met lichaam en ziel.

En daar voel ik de Vrije Hogeschool weer. Een jaar waarin mijn lichaam en ziel beiden werden aangesproken, en waarin er iets van een verbinding kon ontstaan. Een verbinding die mijn hele leven lang zal verdiepen.

Deel deze pagina:
Opleiding & vakgebied

Liberal Arts Tussenjaar, Zeist.