fbpx
Biografie

Marlieke startte haar loopbaan als docent omgangskunde en drama in het onderwijs. Daarna werkte zij als communicatietrainer en coach voor verschillende organisaties. Vanaf 1996 heeft zij zich geheel gewijd aan beeldende kunst. Haar begeleidend werk en workshops zijn vrucht van haar werk- en levenservaringen.

Mijn kunst en leven zijn verweven. Beiden inspireren over en weer.

Met ernst en licht geef ik uitdrukking aan mijn beelden en ideeën op zoek naar het ware verhaal, de passende lijn. Steeds op zoek naar de binnen-onder-en achterkant van mens en ding. Nieuw perspectief en betekenis geven en oude beelden in beweging brengen. Zo ontstaan mijn series”

In mijn begeleiding nodig ik de deelnemers uit tot inspiratie, de blik naar binnen, de moed te kijken, de waarheid te zien. Ik stimuleer en ondersteun de beweging die daarbij op gang komt.
Daarbij maak ik gebruik van verschillende disciplines en hulpbronnen als ingang om de blik naar binnen te richten. Schilderen, tekenen, collages, teksten en spel. De ervaring in het hier en nu en de reflectie daarop staan centraal.

Meer informatie en beelden: www.marliekeovermeer.nl

Deel deze pagina: