fbpx
Biografie

We leven nu in een onrealistische tijd, opgesloten en verbonden met elkaar via het internet. Zo ook met de opleiding Management van de Leefomgeving in Den Bosch waar ik een halfjaar geleden aan begon. Hoe anders was het anderhalf jaar geleden toen het Liberal Arts Tussenjaar voor mij startte.

Na de Mbo-opleiding AV-Specialist afgerond te hebben, niet toegelaten bij de filmacademie en heel veel andere opleidingen bekeken te hebben was de informatieavond van het Tussenjaar het enige waarbij ik een echt goed gevoel had.

Zo begon mijn avontuur bij de Vrije Hogeschool. Het jaar zat vol bijzondere en interessante momenten. Het begon met een atelier creatief schrijven waarbij een wereld voor mij openging en ik mijzelf echt tegenkwam. Geloof mij voor het Tussenjaar had ik niets met schrijven, ik keek liever een film of serie.

Ik ben een rustige jonen die niet zo snel op de voorgrond treedt. Maar in de loop van het jaar heb ik steeds meer van mij laten zien. In het begin door middel van een TED-Talk, zelfportret (theater) en op het laatst dans… Het mooie is dat je elk blok zelf ateliers en labs mag kiezen. In het eerste blok durfde ik nog echt geen dans te kiezen, dat was veel te ver uit mijn comfort zone. Maar door het op te bouwen heb ik in het derde blok toch echt dans gekozen.

Dit zijn twee voorbeelden uit het Tussenjaar. Maar het was veel meer dan dat, zo vorm je een hechte groep met je medestudenten en beleef je allemaal interessante, grappige en mooie momenten met elkaar binnen en buiten school.

Nu zit ik alleen op mijn kamer, er is een lockdown en de avondklok is ingegaan. Verlangend terug naar het Tussenjaar. Wat heb ik meegenomen van het jaar? Een andere blik op de wereld, goede vrienden, waardevolle herinneringen waar ik kracht uit haal en een belangrijk stukje zelfkennis. Nu is mijn opgave met deze verschillende elementen mijn eigen weg te vinden, niet door de massa te volgen maar eigen keuzes te maken.

Deel deze pagina: